29/05/2023 - 1:54
Més
  IniciOntinyentPérez Garijo destaca el compromís d'Ontinyent en la recuperació de la memòria...

  Pérez Garijo destaca el compromís d’Ontinyent en la recuperació de la memòria democràtica

  La consellera Rosa Pérez Garijo i l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, han retut homenatge als denominats ‘Els 13 de la corda’, afusellats en 1939, acte que també ha comptat amb la presència de representants de la corporació municipal, de la Comissió Municipal de la Memòria Democràtica d’Ontinyent, així com familiars de les víctimes.

  Pérez Garijo ha participat en la clausura de l’acte d’homenatge als 13 ontinyentins afusellats a la ciutat en 1939, ja finalitzats els treballs d’exhumació i identificació de les víctimes. Durant l’acte, s’ha entregat als familiars el documental ‘Els 13 de la corda’, en memòria de les víctimes.

  La consellera de Qualitat Democràtica ha parlat de la importància de la col·laboració per a avançar en les polítiques de memòria i ha afirmat que “un clar exemple d’aquesta manera de treballar ha sigut l’ajuntament d’Ontinyent”, i que ve a reflectir que “la millor garantia de no repetició és la memòria”.

  Pérez Garijo ha destacat el treball realitzat en el municipi en aquests últims anys per a exhumar, identificar i entregar les restes de les víctimes del franquisme als seus familiars, “una tasca que ha quedat plasmada en el documental que hui s’entrega a les famílies, un homenatge que posa en valor i reconeix a aquelles persones a les quals se’ls va arrabassar la seua vida per a lluitar pels nostres drets i llibertats”.

  Per part seua, Jorge Rodríguez ha manifestat que “cal no oblidar mai que hui som ací per l’obstinació de les famílies que des de fa molts anys venien exigint poder tindre les restes dels seus sers estimats”, al que ha afegit que “poder oferir tot el treball que s’ha fet en forma de documental és un xicotet homenatge del poble d’Ontinyent a tots aquells que van patir la injustícia per la seua manera de pensar”.

  Al desembre de 2019, coincidint exactament amb la data dels afusellaments fa 80 anys, es van entregar les restes de les 13 víctimes a les famílies en el cementeri municipal d’Ontinyent, que fins a la seua exhumació i identificació es trobaven en fosses comunes.

  Redacció TVDO
  Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
  El més llegit