La consellera de Participació i l’alcalde d’Ontinyent signen el conveni d’actualització de l’oficina PROP

0

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, i l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, acompanyat de la regidora de Govern Obert, Natalia Enguix, han signat el conveni que actualitza i dóna continuïtat al funcionament de l’oficina PROP de serveis mixtos en la localitat.

Després de la reunió, s’han desplaçat a les instal·lacions de l’oficina PROP d’Ontinyent, on han realitzat una visita, moment en el qual la consellera Pérez Garijo ha expressat el seu agraïment als treballadors i treballadores “per l’esforç realitzat per a continuar prestant un servei de qualitat a la ciutadania malgrat la crisi sanitària que estem travessant”.

Per part seua, l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha agraït la visita de la consellera per “vindre a conèixer com funcionen els serveis que es presten des de la conselleria”, al que ha afegit que “hem renovat un conveni que permet continuar oferint una atenció a la ciutadania de qualitat adaptant-se a la nova realitat”.

Al seu torn, Jorge Rodríguez ha indicat que “és essencial que, en aquests temps complicats, l’administració pública estiga al costat de la ciutadania respectant la seguretat i la normativa, especialment al costat de les persones més vulnerables que són les que majoritàriament utilitzen serveis destinats a la sol·licitud d’ajudes i subvencions, crucials en aquesta situació de pandèmia”.

Pérez Garijo ha assenyalat que “continuarem treballant en eixa línia de millora de l’atenció, i més tenint en compte el moment excepcional que estem travessant, que és quan la ciutadania més necessita de l’administració pública”. En aquest sentit, la consellera de Participació s’ha referit al recent Estudi de Satisfacció Ciutadana de l’exercici 2020, en el qual les oficines PROP de la Generalitat aconsegueixen un índex de satisfacció del 9,17 sobre 10.

Al seu torn, Pérez Garijo ha parlat del “exemplar” protocol d’atenció presencial que es realitza en les oficines PROP en temps de la COVID-19 i ha afirmat que “la implantació de la cita prèvia obligatòria ha sigut clau per a poder realitzar una atenció directa a la ciutadania en l’àmbit de la Generalitat”. De fet, els aspectes més valorats per la ciutadania en l’Enquesta de Satisfacció han sigut la informació clara i senzilla oferida, amb un 9,51, seguida de les mesures de seguretat posades en marxa enfront de la COVID-19 (9,39) mitjançant el control de l’aforament, instal·lació de mampares i cartells, gel, ús de màscara, entre altres.

Oficina PROP d’Ontinyent

L’oficina PROP d’Ontinyent és una de les més antigues de la Comunitat i presta servei a una població de més de 35.000 habitants, sent el punt d’atenció de referència de la comarca de la Vall d’Albaida, que supera els 87.000 habitants.

Des de l’inici de la seua activitat en 1999 ha atés 533.7920 persones, mentre que en 2019 ha facilitat els seus serveis a 17.448 ciutadans i ciutadanes. En 2020, l’oficina va romandre tancada des del 13 de març fins que va començar de nou la seua activitat presencial el mes de juliol amb cita prèvia, exercici en el qual l’atenció presencial se situen en 5.698 persones.

L’oficina està situada al carrer Mayans 19 i ocupa la planta baixa d’un edifici de l’ajuntament, situat a 200 metres de la casa consistorial. En aquest espai està l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor. Així mateix, s’ofereix informació general sobre tràmits, procediments o ocupació pública de l’Administració i s’emeten certificats digitals i @clau que permeten la tramitació telemàtica segura.

Informació i cita prèvia oficines PROP ací:
https://www.gva.es/es/web/atencio_ciutadania/inicio/atencion_ciudadano

Publicitat