30 activitats per celebrar el Dia Internacional de la Ciutat Educadora

Ontinyent mostrarà el seu potencial educatiu amb una programació de fins a 30 activitats en 10 dies, organitzades per l’Ajuntament en col·laboració amb diverses entitats educadores amb motiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, explicava que totes estes activitats, que tindran lloc des d’aquest divendres 22 i fins el proper dia 30 de novembre, “suposen un bon reflex de tot el bagatge i treball educatiu que fem a la ciutat, coincidint amb una commemoració en la que van a participar més de 480 ciutats educadores a tot el món. Les activitats s’han pogut programar comptant amb la particiàció del Consell Educatiu d’Ontinyent, la Fundació Campus Ontinyent, “i tot el seguit agents socials, culturals i educatius als quals agraïm la seua implicació i complicitat perquè Ontinyent siga novament epicentre educatiu a les comarques centrals”, manifestava.

Entre estes activitats, que es poden consultar a la web http://ciutateducadora.ajuntament-ontinyent.es/ Óscar Borrell feia referència a algunes com l’acte inaugural que tindrà lloc aquest divendres a l’antic saló de plens municipal, on es llegirà un manifest i es farà un reconeixement als i les alumnes que van guanyar els premis extraordinaris al rendiment acadèmic del curs passat; o les jornades organitzades pel CEFIRE a la Sala Gomis a les que acudiran professionals de vàries províncies, i on es mostrarà l’oferta educativa reglada i no reglada a Ontinyent “mostrant la ciutat sencera com un veritable espai educatiu”.  Borrell destacava també la participació a estes jornades de centres educatius, famílies, associacions, clubs esportius, centres de dansa o tècnics de FP. 

El regidor també al·ludia al treball en la programació per donar continuïtat a la vessant inclusiva donada a la Fira d’Ontinyent amb la presentació d’uns pictogrames d’educació vial, així com una xerrada del gabinet psicopedagògic municipal sobre “Ciutat Inclusiva, ciutat educadora”. 

La Mesa de FP acorda demanar nous mòduls de Formació Professional 

També al marc de les activitats d’estos dies, aquest dimecres tenia lloc a l’Ajuntament una reunió de la Mesa de Formació Professional, organisme depenent del Consell Educatiu de Ciutat posat en marxa per impulsar els estudis de FP i establir una línia de diàleg a tal efecte amb l’administració autonòmica. s

A esta reunió, presidida pel regidor d’Educació, participaven també el regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, i representants dels instituts de la ciutat i de l’empresariat (a través de COEVAL). A la mateixa s’analitzava les demandes dels centres, i, tenint en compte un estudi d’ocupabilitat elaborat pel Consell Econòmic i Social, es va consensuar una proposta a la Conselleria d’Educació per dotar a la ciutat en el curs 2020/2021 de nous mòduls de FP vinculats als sectors productius locals, en àrees com construcció, tèxtil, o informàtica.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Sanitat i Educació transmeten el protocol específic de protecció i prevenció de la COVID-19 als centres educatius

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport …