El programa de beques posat en marxa per la Fundació Campus Ontinyent al segon semestre de 2013 ha aconseguit un nivell d’inserció laboral del 54%. Els 13 participants d’aquest programa (graduats en Magisteri Infantil i graus vinculats a la Facultat d’Economia d’Ontinyent) han fet un repàs del mateix en un encontre amb l’Alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació, Jorge Rodríguez; el President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell; el Regidor d’Educació de l’Ajuntament, Pepe Pla Ros; i el Delegat del Rector, Josep Pla Barber.

El President de la Fundació Campus Ontinyent destacava que el programa “ha estat útil i ha complit els seus objectius”, afavorint la inserció laboral de 7 dels seus participants: “és una nova mostra de que estudiar al nostre Campus té avantatges. Els alumnes poden estudiar prop de casa a una de les millors universitats públiques d’Europa, participen de diverses accions formatives i lúdiques i tenen a la seua disposició beques com aquestes, de les que anem a traure una nova convocatòria a les pròximes setmanes”, avançava.

Les beques eren inicialment 10 (5 de la titulació de Magisteri del Campus, i altres 5 dels graus vinculats a la Facultat d’Economia) , tot i que l’obtenció de llocs de treball d’alguns d’ells durant el període de les pràctiques motivaven que foren rellevats per nous becaris. Les pràctiques, dotades amb 500 euros mensuals, han servit per a que els becaris hagen dut a terme diverses tasques a l’Ajuntament d’Ontinyent (en llocs com el Centre Ocupacional, el Centre de Menors El Rogle, i els Departaments de Promoció Econòmica, Biblioteca i Educació); les oficines de Caixa Ontinyent, i també a Coeval-Ateval.

El President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, mostrava el compromís de l’entitat financera “per sumar-se a totes les iniciatives que puguen ajudar a integrar als i les joves al món laboral, una responsabilitat de tots els que estem ací i que Caixa Ontinyent assumeix, ajudant-los a obtenir una experiència molt valuosa en una etapa clau de les seues vides”. Carbonell es mostrava molt satisfet de com han treballat les i els becaris, que al seu torn manifestaven haver estat “molt a gust” tant a les pràctiques realitzades a Caixa Ontinyent com a la resta de destinacions.

Per la seua banda, des de l’Ajuntament d’Ontinyent, el Regidor d’Educació, Pepe Pla, definia el programa com “una prova més de l’aposta del Govern d’Ontinyent per fomentar l’educació i el treball dels i les nostres joves. No volem sols que Ontinyent siga un referent per als estudis i fer una ciutat universitària atractiva per als joves, sinó que volem també retindre després el talent dels estudiants”, assenyalava.

Per accedir a estes beques, les bases contemplaven com a requisits imprescindibles estar en possessió del títol de llicenciat, diplomat o de grau, sense que hagen transcorregut més de 5 anys de la seua obtenció; que almenys s’hagueren cursat el 50% dels crèdits al Campus d’Ontinyent; estar en possessió del Grau Mitjà de Coneixement del Valencià, i trobar-se desocupat. Complits estos requisits, els candidats i candidates van ser sotmesos a una baremació que va tenir en compte aspectes com l’expedient acadèmic, la especialització, el nivell Superior de Coneixements del Valencià, el coneixement acreditat de llengües de la Unió Europea o una entrevista.