Vull aportar l’experiència i la forma de fer política del #governsAmbCompromís

0
Vull aportar l’experiència i la forma de fer política del #governsAmbCompromís

Vull aportar l’experiència i la forma de fer política del #governsAmbCompromís  d’Ontinyent al grup de Compromís a Europa

Un exemple clar del que Compromís pot fer quan governa és tot es que hem fet durant els darrers tres anys a Ontinyent. Treball organitzat i en equip. Eixe és l’esperit que hem de portar al parlament europeu i eixe és el meu #compromis. 😉

HISENDA – ECONOMIA RESPONSABLE

Des de la regidoria d’hisenda, hem rebaixat en 7’5 milions d’euros, un 36% del deute en 4 anys, aconseguint recuperar la maniobrabilitat econòmica de l’Ajuntament

Aquest canvi profund de la situació econòmica de l’ajuntament s’ha produït al temps que s’incrementaven les depeses socials i el pressupost per a promoció econòmica, ara amb estos resultats, la prioritat ja no es l’economia del deute heretat del govern popular, ara la prioritat és l’economia de la ciutat, l’economia de les persones i invertir cada volta més en fomentar nova activitat econòmica que cree ocupació. #rescatempersones

Els resultats s’han aconseguit, tot i la falta de competències i capacitat pressupostaria dels ajuntaments, amb la ferma voluntat de treballar per la ciutat, planificant l’estratègia de la ciutat, consensuant la ciutat que volem ser. Per això es una prioritat mantenir i augmentar les competències de les institucions que tenen tracte directe amb els ciutadans, per tal d’assegurar l’atenció propera i personalitzada que només podem donar els  #governsperlespersones

Trobe que tenir clar el projecte del que volem ser, dels objectius a assolir allà on governem, siga a una ciutat, a les Corts o el parlament europeu. És fonamental per evitar entrebancs, improvisacions i ocurrències , treballant tots en la mateixa direcció.

MEDI AMBIENT

En aquesta àrea hem promocionat productes de la terra com el Melo d’ór, hem lluitat contra les torres d’alta tensió, hem defensat fermament el nostre pla de minimització en el tractament del fem

El darrer èxit es que hem abandonat l’oligopoli elèctric i hem apostat per l’energia més barata i responsable de les cooperatives.

L’estalvi directe pel canvi de companyia serà de 70.000 euros i se suma als 500.000 aconseguits amb altres gestions de la regidoria de sostenibilitat. Volem ser exemple perquè altres ajuntaments i administracions vegen que és possible un model de consum millor i més econòmic al marge de les grans empreses.

L’Ajuntament d’Ontinyent ha abandonat el denominat “oligopoli elèctric” de les grans empreses del sector (Iberdrola, Endesa i Gas Natural Fenosa) per a passar a adjudicar la major part del seu subministrament d’energia elèctrica amb una comercialitzadora del sector cooperatiu.

POLÍTICA SOCIAL

Sóc membre de la comissió mixta de desdonaments com a representant de Compromís, creada per a defensar i assessorar a les persones en dificultats, juntament amb la PAH.

Des de Compromís per Ontinyent hem portat a la comissió de desnonaments varies propostes, entre elles la dació en pagament i demanda per què les vivendes buides dels bancs s’utilitzen com a lloguer social

Hem demanat que es cree una nova legislació que penalitze la desocupació permanent i injustificada, ja que més de 3.200 de les 18.000 vivendes només a Ontinyent consten com a buides i moltes d’elles son dels bancs, el drama al País Valencià es semblant.

Hem plantejat a la comissió que s’elabore un cens d’habitatges buits propietat d’entitats financeres i busque acords de col·laboració per a que aquestes puguen posar-se en règim de lloguer social.

Tamb é hem proposat que es done suport a la nova campanya de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i mostre el seu compromís pel dret a l’habitatge digne i que inste als grups parlamentaris de les Corts Valencianes a avançar cap a una nova legislació que contemple el dret a l’habitatge i penalitze la desocupació permanent d’un habitatge de manera injustificada.

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Més de 30 municipis de tot Espanya han demanat informació del model #OntinyentParticipa

#OntinyentParticipa és el pioner procés de priorització de projectes posat en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent, que ha fet possible que més de 5.000 veïns i veïns, amb el seu vot, hagen triat les inversions que consideren més prioritàries per a la ciutat.

És motiu d’orgull el fet de ser agafats com a exemple de com salvar l’escletxa entre polítics i ciutadania per part localitats d’Astúries, Catalunya i, en general, de tot arreu del País Valencià, torna a constatar que la iniciativa ha estat un èxit.

A l’interès d’ajuntaments i de partits polítics com ara de Villena, Alcoi, Pedreguer, Tavernes de la Valldigna, Oliva, Sagunt, Vila-real o Asp, a més de Corbera (Astúries), Ulldecona (Catalunya), cal sumar l’ampla cobertura dels més diversos mitjans de comunicació, on #OntinyentParticipa ha ocupat minuts als noticiaris i ha estat assumpte de debat a televisions i ràdios d’àmbit estatal i nacional.

Aquest fet demostra al seu conjunt que podem estar davant l’inici d’un camí cap a la nova democràcia, i que a Ontinyent una volta més estem marcant el camí.

A banda del nombre de votants, s’ha destacat que ha estat un procés novedòs i modèlic, fruit d’un equip de govern que creu en la democràcia participativa, que és un gran antídot contra els gamonals.

La gent cada volta està més formada i informada, i el fet d’articular esta participació aprofitant les noves tecnologies, permet crear punts d’encontre per dissenyar la ciutat que volem. En som sabedors del paper d’internet i per això l’hem aprofitat.

#OntinyentParticipa, és conseqüència d’una aposta per la participació prevista a la Carta de Participació Ciutadana, per la que també s’han interessat municipis d’altres ciutats d’Espanya.

No hi ha articles per mostrar