Ontinyent tornarà a demanar la subvenció per equipar el Centre Integral de Majors de Sant Rafel

L’alcalde i el regidor de Benestar Social visiten el centre, posat en marxa amb menys de la meitat dels diners demanats per a equipaments

L’Ajuntament d’Ontinyent va a seguir reclamant a la Conselleria de Serveis Socials, Ciutadania i Majors de la Generalitat Valenciana que complete l’aportació que el consistori va demanar per equipar el nou Centre Integral de Majors (CIM) del Barri de Sant Rafel, que s’ha hagut de posar en marxa amb menys de la meitat dels diners que s’havien sol·licitat per a mobiliari i equipament. Així ho va confirmar ahir l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, després de reunir-se al CIM amb la Junta Directiva del Centre, acompanyat del regidor de Benestar Social i Ciutadania, Manuel Ruiz, i el coordinador de Serveis Socials, Miguel Colorado. “Necessitàvem prop de 70.000 euros per a mobiliari i equipament, sols ens van donar 30.000, i per tant anem a continuar demanant els 30.000 euros que falten, ja que per posat en marca el centre hem hagut de reutilitzar part del mobiliari de l’anterior llar del pensionista”, recorda Jorge Rodríguez.

Amb tot, el primer edil ha destacat l’important avanç que suposa comptar amb aquest nou Centre Integral de Majors  de gestió municipal, unes instal·lacions que permeten prestar més serveis dels que es donaven als usuaris, als quals Jorge Rodríguez ha agraït “l’esforç per adaptar-se al funcionament del nou centre”. Al seu recorregut per les instal·lacions, que ja porten 15 dies de funcionament, va posar de relleu la quantitat de serveis que tenen a disposició els usuaris i usuàries, que inclouen perruqueria i podologia, entre d’altres, així com la forma emprada per l’arquitecte per enllumenar el centre aprofitant la llum natural, “el que suposa una interessant solució, estètica, sostenible i econòmica”, destacava.

El CIM és un centre que dona una atenció preventiva per a que la persona major no es veja amb la impossibilitat de continuar amb el seu nucli de convivència, i que pretén potenciar  les capacitats de les persones majors. A més a més integra la seu d’associacions diverses, el que li dona un caràcter comunitari.

El projecte global terapèutic del nou centre inclou activitats dins de l’àrea cognitiva o rehabilitadora, activitats físic-esportives, d’oci i temps lliure i altres socioculturals, a més de xerrades informatives i formatives. El trasllat de l’anterior llar del pensionista a l’actual Centre Integral de Majors suposa a l’Ajuntament d’Ontinyent un estalvi en lloguers de al voltant de 12.000 euros anuals.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Compromís per Ontinyent celebra que es pose en marxa la compra de dos busos sostenibles com demanava la coalició

Aquest dilluns, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha valorat positivament l’anunci sobre l’inici del …