23/04/2024 - 15:48
Més

    Ontinyent tornarà a demanar la subvenció per equipar el Centre Integral de Majors de Sant Rafel

    Altres notícies

    L’alcalde i el regidor de Benestar Social visiten el centre, posat en marxa amb menys de la meitat dels diners demanats per a equipaments

    L’Ajuntament d’Ontinyent va a seguir reclamant a la Conselleria de Serveis Socials, Ciutadania i Majors de la Generalitat Valenciana que complete l’aportació que el consistori va demanar per equipar el nou Centre Integral de Majors (CIM) del Barri de Sant Rafel, que s’ha hagut de posar en marxa amb menys de la meitat dels diners que s’havien sol·licitat per a mobiliari i equipament. Així ho va confirmar ahir l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, després de reunir-se al CIM amb la Junta Directiva del Centre, acompanyat del regidor de Benestar Social i Ciutadania, Manuel Ruiz, i el coordinador de Serveis Socials, Miguel Colorado. “Necessitàvem prop de 70.000 euros per a mobiliari i equipament, sols ens van donar 30.000, i per tant anem a continuar demanant els 30.000 euros que falten, ja que per posat en marca el centre hem hagut de reutilitzar part del mobiliari de l’anterior llar del pensionista”, recorda Jorge Rodríguez.

    Amb tot, el primer edil ha destacat l’important avanç que suposa comptar amb aquest nou Centre Integral de Majors  de gestió municipal, unes instal·lacions que permeten prestar més serveis dels que es donaven als usuaris, als quals Jorge Rodríguez ha agraït “l’esforç per adaptar-se al funcionament del nou centre”. Al seu recorregut per les instal·lacions, que ja porten 15 dies de funcionament, va posar de relleu la quantitat de serveis que tenen a disposició els usuaris i usuàries, que inclouen perruqueria i podologia, entre d’altres, així com la forma emprada per l’arquitecte per enllumenar el centre aprofitant la llum natural, “el que suposa una interessant solució, estètica, sostenible i econòmica”, destacava.

    El CIM és un centre que dona una atenció preventiva per a que la persona major no es veja amb la impossibilitat de continuar amb el seu nucli de convivència, i que pretén potenciar  les capacitats de les persones majors. A més a més integra la seu d’associacions diverses, el que li dona un caràcter comunitari.

    El projecte global terapèutic del nou centre inclou activitats dins de l’àrea cognitiva o rehabilitadora, activitats físic-esportives, d’oci i temps lliure i altres socioculturals, a més de xerrades informatives i formatives. El trasllat de l’anterior llar del pensionista a l’actual Centre Integral de Majors suposa a l’Ajuntament d’Ontinyent un estalvi en lloguers de al voltant de 12.000 euros anuals.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -