28/03/2024 - 12:14
Més

    Ontinyent fica en marxa l’Alberg Perú

    Altres notícies

    “L’oferta turística d’Ontinyent dóna un salt qualitatiu i quantitatiu amb la posada en marxa de l’Alberg Perú”. Amb aquestes paraules, l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha volgut destacar este matí la importància per a la ciutat de comptar amb un recurs turístic com el nou alberg Perú, amb capacitat per a allotjar a 72 persones. Segons Jorge Rodríguez, “Ontinyent se situa amb l’alberg Perú en el mapa del turisme jove i de l’excursionisme escolar i familiar, amb uns preus competitius i en unes instal·lacions còmodes i accessibles per a tots”, ha afegit.

    L’Alcalde d’Ontinyent, que en la presentació de l’alberg davant els mitjans ha estat acompanyat pels regidors d’Hisenda i Turisme, Joan Gilabert i Joan Sanchis, i el gerent de Natur Jove, Alfons Sanchis, de l’empresa concessionària del servei, ha volgut també agrair a les distintes corporacions que han fet possible al llarg de prop d’una dècada les actuacions que ara permeten la posada en marxa d’estes instal·lacions: “estem davant d’una realitat, d’un projecte de ciutat que no hagués estat possible sense la implicació de les corporacions que han anat invertint i treballant estos anys per recuperar el nostre alberg”, ha destacat l’Alcalde d’Ontinyent.

    Jorge Rodríguez ha xifrat en 1,3 milions d’euros la inversió realitzada per l’Ajuntament d’Ontinyent des de l’any 2004 en distintes actuacions. L’Alcalde també ha donat les gràcies a l’empresa Natur Jove per la seua implicació en la posada en funcionament de l’alberg en un temps rècord malgrat els entrebancs sorgits, que retrassaren l’adjudicació. Per la seua banda, Joan Gilabert, primer tinent-alcalde i regidor d’Hisenda, ha indicat, per la seua banda, que “estem contents perquè aconseguim dotar la ciutat del recurs turístic que perseguíem”, i ha donat “l’enhorabona” a l’empresa, a la que ha desitjat “tot els èxits possibles”, ha assenyalat.

    El nou alberg d’Ontinyent, que ocupa un antic edifici completament recuperat i ampliat amb un ala totalment nova, té una superfície útil de 734,65 metres quadrats, distribuïts en tres plantes i una torreta. En la planta baixa es troben els espais comuns destinats a menjador, sala d’estar, recepció i cuina. Entre la primera i la segona es troben 12 dormitoris, amb capacitat per a 3 lliteres cadascun d’ells, que poden acollir fins a 72 persones. A més es disposa de dues zones de banys i dutxes adaptats. En la part superior es troba la denominada com “torre”, convertida en una sala diàfana, amb accés restringit i limitat.

    El Govern d’Ontinyent va adjudicar al mes de maig la gestió i explotació de l’Alberg Perú a l’empresa de Montaverner Natur Jove -una de les tres que es van presentar-, fins l’any 2026, tot i que es preveu pròrrogues fins un màxim de 25 anys de concessió. L’empresa Natur Jove ha estat l’encarregada d’equipar i acondicionar l’edifici i la resta de la parcel·la per un import aproximat de 90.000 euros. Segons s’establia al plec de condicions, l’empresa concessionària s’ha encarregat de l’equipament complet de la cuina, incloent les instal·lacions, la maquinaria, el parament i la connexió de gas per al seu correcte funcionament. A més, ha equipat les habitacions i els espais comuns amb el mobiliari necessari i la roba de llit. Al mateix temps, com ha explicat Alfons Sanchis, gerent de Natur Jove, l’empresa s’ha encarregat de la posada a punt i la revisió de totes les instal·lacions, atès que no havien estat utilitzades des que acabaren les últimes obres d’adequació. L’alberg se situa sobre una parcel·la, de 6.800 metres quadrats, amb vegetació autòctona i instal·lacions per a tot tipus d’activitats a l’aire lliure, situada a l’inici de la carretera entre Ontinyent i Moixent, en un enclau situat a poc més d’un quilòmetre del casc urbà.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -