13/07/2024 - 12:39
Més

  Es presenta el cartell del sisé Aplec de Gegants i Cabets d’Ontinyent

  Altres notícies

  El dissabte 12 de juliol es va realitzar l’acte de presentació del 6é Aplec de Gegants i Cabets d’Ontinyent. L’acte, celebrat al Palau de la Vila, va servir per donar a conéixer el cartell de l’esdeveniment, encomanat a Rafa Sanchis Belda.

  Pel que fa a les intervencions, Xavier Llopis, president de l’Associació de Gegants i Cabets d’Ontinyent, explicava que “parlar del sisé Aplec és equivalent a què el primer fa 20 anys ja que el vam fer”. Així, afirmava que actualment la tasca d’organització de l’esdeveniment és més senzilla, mentre que aquell primer Aplec es va organitzar gràcies a “un llibre fotocopiat on apareixien pobles que tenien Gegants” i a moltes telefonades. Tanmateix, Llopis expressava que “el que no ha canviat és la il·lusió”.

  Posteriorment es va descobrir el cartell i va intervindre Rafa Sanchis Belda, per explicar la seua creació. Així, va al·ludir al robot de dibuixos animats Mazinger Z, per plantejar la metàfora que per a ell suposava, de xiquet, aquell robot i el campanar de la Vila, que protegia en tot moment als ontinyentins. Considerava, per tant, que eixa fantasia infantil podia haver donat lloc al cartell.

  Sobre aquest, Sanchis va explicar que les figures del gegant i el cabet no eren figures concretes, sinó que representaven a totes elles. A més l’expressió dels seus rostres mirant-se simbolitzava la cordialitat existent entre les colles de Gegants i Cabets.

  Quant a les referències a Ontinyent presents al cartell, seria destacable l’ombra que projecten les figures, que dóna lloc a la silueta del Campanar. També caldria nomenar la indumentària que porta el gegant, com la del Rei moro de la ciutat, la composició de les figures en la mateixa disposició que el logotip de l’Associació i les siluetes dels Reis cristians i moros d’Ontinyent al fons.

  Sanchis va acabar la seua intervenció agraint a l’Associació la seua tasca i demanant-los que “mai no deixeu de ser tan generosament gegantins i cabuts com fins ara”.

  Per últim va intervindre el regidor de cultura, José Antonio Calabuig Oviedo, qui va convidar a Ontinyent i la comarca a participar i gaudir de l’esdeveniment.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -