La Gossa Sorda, Orxata, Auxili, Gàtaca, i la Sra. Tomassa actuaràn a Ontinyent al Meruts Festival

0

El pròxim dimarts 19 d’agost tornarà a donar-se cita a la ciutat d’Ontinyent el Meruts Festival, un festival que ja arriba a la seua huitena edició i que organitza com cada any l’Assemblea de Joves Meruts, en col•laboració amb l’Ajuntament d’Ontinyent, per tal d’encetar d’una manera alternativa la setmana de festes de moros i cristians de la localitat.

Després d’una setena edició on es va batre el rècord de públic del festival amb més de 3000 assistents, l’Assemblea de Joves Meruts espera tornar a omplir els camps de futbol de la Puríssima de joves provinents de tot el País Valencià i de més enllà per gaudir de la millor música feta a casa. És per això que per a aquest any han preparat un cartell de luxe, a més de les ja habituals activitats verpertines al parc del Grup Ramon Llin amb tallers, associacions i col•lectius de la comarca.

Enguany el Meruts Festival comptarà amb les actuacions de La Gossa Sorda, Orxata Sound System, La Sr. Tomasa i els grups ontinyentins Auxili i Gàtaca.

El grup de Pego, La Gossa Sorda, trepitjarà per primera vegada l’escenari del Meruts dins la gira de presentació del seu nou disc “La Polseguera”, àlbum que han estrenat recentment i que està duent-los a recórrer de nou la nostra geografia després de més d’un any de descans. El nou treball recull el bagatge musical i líric que ha caracteritzat a la banda al llarg de la seua trajectòria i ens porta a explorar noves sonoritats amb les col•laboracions de Carles Dénia, de components de Ki Sap i del ontinyentins Tashkenti, entre d’altres.
Per altre costat, el col•lectiu musical de l’Horta Orxata Sound System tornarà a Ontinyent amb la seua barreja de ritmes electrònics i lletres carregades de denúncia per fer ballar al públic amb clàssics com Me la fiques more, Orgasme o Colp a colp.

En tercer lloc, el toc exòtic d’aquesta huitena edició el posarà el grup català la Sra. Tomasa, inventors del concepte electro-mestizo, en el qual s’entrecreuen el reggae, la cúmbia, el latin i ritmes afro-americans sobre bases electròniques. Venen des de Barcelona a la capital de la Vall d’Albaida amb el seu nou treball “Corazón, bombo y son”, estrenat el passat mes d’abril.
I al Meruts Festival 2014 no podien faltar els grups de la casa, en aquest sentit l’Assemblea de Joves Meruts ha volgut comptar amb dues bandes locals de rabiosa actualitat. D’una banda Auxili, grup que viu un moment ben dolç, com ja assenyalava el nom del seu primer disc “Dolç Atac”, replet dels millors ritmes reggae i amb el qual han aconseguit plenar els seus concerts en festivals com el Feslloch o el Festival Diània. I per altra part Gàtaca, la veterana banda de metal ontinyentina que, si bé no gaudeix de tantes oportunitats per donar-se a conèixer en directe, ha rebut excel•lents crítiques a nivell estatal per part de la premsa especialitzada pels seus últims treballs “Deliris” i “Gàtaca Vol. 01”, àlbums de gran maduresa musical de sons crus, durs i potents.

El preu de les entrades al Meruts Festival 2014 és de 7 euros anticipada i 10 en taquilla, tot i que comprant-la a l’ateneu popular Ca la Mera, al carrer Joan Belda Pastor nº 10 d’Ontinyent, només costa 6 euros. La resta de punts de venda són: Museu Internacional de Titelles (Albaida), Llibreria Llorens (Alcoi), Llibreria Al Vent (Banyeres de Mariola), Llibreria Ambra (Gandia), Casal Jove (Ontinyent), La Llibreria (Ontinyent), Discos Oldies (València) i Llibreria la Costera (Xàtiva).