25/04/2024 - 13:52
Més

    Davallada de la coalició d’esquerres i recuperació del PP a Ontinyent

    Altres notícies

    En la jornada d’ahir, 26 de juny, es van celebrar novament Eleccions Generals a l’Estat Espanyol, després de la incapacitat per a la formació d’un Govern estatal amb els resultats dels comicis de desembre de 2015.

    Aquesta nova cita ha deixat uns resultats diferents, sobretot en relació al suport obtingut pel Partit Popular, qui ha augmentat en 14 els seus diputats, mentre que el Partit Socialista Obrer Espanyol ha perdut 5 representants i Ciudadanos 8. Pel que fa a Podemos i Izquierda Unida, que es presentaven en coalició a aquests comicis, han obtingut el mateix resultat que van obtenir per separat, 71 representants.

    A Ontinyent els resultats serien diferents de la situació estatal, per la presència en primera posició de “A la valenciana”, marca amb què Unidos Podemos concorria a les Eleccions, junt amb Compromís, al País Valencià.

    Si es comparen els resultats d’aquests comicis amb els celebrats fa sis mesos, s’observa, per tant, un manteniment de les posicions, però un moviment respecte a la quantitat de vots de cada formació.

    Així, en primer lloc cal assenyalar la pèrdua de mil vots per part de la coalició d’esquerres “A la valenciana”, respecte a la suma de vots que van obtenir, per separat, Compromís-Podem (6.194) i Esquerra Unida del País Valencià (1.117). Així, enfront dels 7.311 vots que sumarien ambdues candidatures, ahir en van obtenir 6.307.

    La segona dada rellevant és l’ascens del Partit Popular, un moviment en sintonia amb els resultats estatals. D’aquesta manera, els populars han passat dels 5.589 vots de desembre als 6.196 de la cita d’ahir, aconseguint més de 500 vots més.

    Pel que fa al PSOE, ha experimentat un lleu ascens, en passar dels 4.335 vots el 20-D als 4.412 vots el 26-J. Tanmateix, aquesta pujada de menys de cent vots fa més gran la bretxa existent entre socialistes i populars en la lluita entre partits tradicionals, i també entre socialistes i “A la valenciana” per l’espai polític d’esquerra.

    Ciutadans, per la seua banda, ha patit una lleugera caiguda, en passar de 2.786 vots en les anteriors eleccions, als 2.673 vots d’aquestes. Aquesta situació també encaixaria amb la pèrdua de suport que la formació d’Albert Rivera ha tingut a escala estatal.

    Quant a altres formacions, es pot destacar l’augment en 80 vots del Partit Animalista (PACMA), que ha passat de 170 a 250 vots, i un nou descens d’UPyD, que ha passat de 116 a 29 vots, i el converteix en un partit testimonial.

    La dada de participació també s’ha vist lleugerament modificada, ja que la cita electoral d’ahir va fer acudir a les urnes a 20.428 ontinyentins i ontinyentines, mentre que en desembre es van comptabilitzar 20.939 vots. En percentatges, s’hauria passat d’un 79,11% de participació a un 77,07%.

    Amb aquestes xifres, es podria considerar que l’abstenció i els moviments de vot cap a altres partits haurien motivat el descens de suport cap a la coalició d’esquerres “A la valenciana”. Així, els mil vots perduts quadrarien amb els 500 vots no emesos per l’abstenció i la xifra de 500 vots que ha augmentat el Partit Popular. Tot i això, el transvasament de vot podria haver-se dirigit des de “A la valenciana” cap a altres formacions com el PSOE, i des del PSOE i Ciutadans cap al PP, una situació que s’ha observat a escala estatal, on els diputats perduts per ambdues formacions han sigut guanyats pels populars.

    En resum, aquesta nova cita electoral ha servit al PP per a recuperar forces i a la coalició d’esquerra i valencianista per mantenir la primera plaça a la ciutat, tot i el descens del nombre de suports.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -