24/04/2024 - 17:50
Més

    L’Audiència de València resol dilluns les peticions dels advocats del Cas Alqueria

    Altres notícies

    Així ho ha donat a conéixer el tribunal que jutja des d’ahir a 14 persones pel cas Alqueria, relatiu a contractacions presumptament irregulars d’alts directius en l’empresa pública Divalterra per a afavorir a persones afins del PSPV i Compromís.

    Ahir dilluns va arrancar la vista per aquest procediment i totes les defenses van demanar l’absolució dels seus representats o retrotraure les actuacions a la fase d’instrucció en veure minvats els seus drets de defensa.

    En cas de seguir endavant, van demanar al tribunal que els acusats -inicialment eren 15 però s’ha decidit absoldre a un d’ells després de reclamar-lo les acusacions populars, úniques que acusaven- declararen al final del judici, una cosa a la qual el fiscal Anticorrupció s’ha oposat.

    El tribunal, després d’escoltar a totes les parts, ha decidit resoldre el dilluns les qüestions prèvies i, en cas de no haver-hi canvis, el mateix dia s’iniciarien les declaracions dels acusats en aquest procediment.

    El Cas Alqueria

    Rodríguez s’enfronta a una pena, tal com reclama la Fiscalia Anticorrupció, de huit anys de presó i 20 d’inhabilitació. La mateixa petició de presó l’estén al que fora el seu cap de gabinet en la corporació provincial, Ricard Gallego, i per a l’assessor Manuel Reguart (tots dos per cooperació necessària) i per als dos exgerentes de l’empresa pública Divalterra, Agustina Brines (per Compromís) i José Ramón Tiller (pel PSPV). El PP, que exerceix l’acusació, reclama 18 anys de presó per a Rodríguez.

    El cas Alqueria se centra en les contractacions presumptament irregulars d’alts directius en l’empresa pública Divalterra -que es va tancar el mes de juny passat- per a afavorir a persones afins del PSPV i Compromís.

    Rodríguez va arribar a ser detingut el 27 de juny de 2018, quan ocupava el càrrec de president de la Diputació, institució de la qual va dimitir al juliol, si bé es va mantindre com a alcalde d’Ontinyent, càrrec que va revalidar en les municipals de juny de 2019 amb La Vall Ens Uneix, després de deixar a l’abril d’aqueix mateix any el PSPV.

    El fiscal Anticorrupció els atribueix a Jorge Rodríguez, Manuel Reguart i Ricard Gallego juntament alb els dos exgerents, els delictes de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics i falsedat en document oficial.

    A més, el fiscal demana per a les set persones contractades com a càrrecs d’alta direcció sis anys de presó: un per falsedat documental i cinc més per malversació de cabals per cooperació necessària; i altres sis per al lletrat-assessor de Divalterra, Jorge Cuerda, i un altre gerent, Xavier Simón, per falsedat, malversació i prevaricació. També demana el sobreseïment de la causa per a un altre dels investigats

    ViaEP
    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -