1500 espectadors a la XIII Mostra de Cinema

0

Els 1.500 espectadors assistents a la XIII Mostra de Cinema d’Ontinyent “demostren que el cinema espanyol -un 50% menys d’espectadors des de 2004 a 2013 a tot l’estat- té força, i que amb l’impuls adequat pot reviscolar”. Així ho manifestava Joan Enric Valiente, President del Cine Club Utiye d’Ontinyent, després de la finalització de la Mostra d’enguany que sota el lema “Singularment femenines” ha inclòs la projecció al Centre Comercial i els instituts de 8 metratges (7 d’ells espanyols), una multitudinària gala al Teatre Echegaray i vàries xerrades.

El Regidor de Cultura, José Antonio Calabuig Oviedo, destacava la xifra de participants assolida com “una nova mostra dels bons fruïts que donen els esforços i el treball conjunt d’Ajuntament i associacions per fer d’Ontinyent un pol d’atracció cultural. Aquesta Mostra, junt al multitudinari Aplec de Gegants i Cabets i les exposicions i concerts que hem tingut han fet que a octubre Ontinyent haja estat, una volta més, en eixe pol d’atracció cultural que entre tots estem aconseguint que siga”, incidia el regidor.

La Mostra comptava amb la participació activa de vàries convidades, entre les que es trobava la vicepresidenta de l’Acadèmia de les Arts i Ciències Cinematogràfiques d’Espanya, Judith Colell, qui posava en relleu el paper d’entitats com el Cine Club Utiye per a difondre el cinema fora de les grans capitals, “i més en un moment complicat per al cinema espanyol, afectat com tothom per la crisi, i patint unes polítiques del Govern Central que no ajuden”, apuntava.

A més de Colell, que va fer una presentació de la seua pel·lícula “Elisa K”, la Mostra comptava amb la intervenció d’altres dones destacades com l’escriptora Carmen Amoraga (Premi Nadal 2014) que va presentar el seu llibre “La vida era eso”; La directora Lidiana Rodríguez, que va presentar el seu curt “Ana 27”i la professora Carmen Agullo, que va presentar la projecció de “Las maestras de la República”, en la qual va col·laborar.

A més de totes elles, va tenir un especial protagonisme una dona ontinyentina: la humorista Maria Juan, qui a partir d’una idea original de Rafa Ferrero i Maria Juan, va presentar una gala inaugural al Teatre Echegaray que va tenir un tendur ontinyentí i una sala d’estar com a decorats de l’escenari.

També al marc de la Mostra de Cinema, dissabte es van lliurar els premis del III Concurs Smash Microcinema, amb la projecció dels curts participants al Centre Cultural Caixa Ontinyent, el primer premi va ser pel curt “Alicia” i el segon premi per “Alea”.

A més de l’organització del Cine Club Utiye i la col·laboració de les regidories de Cultura i d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ontinyent, la XIII Mostra de Cinema va comptar amb el suport de la Fundació Campus Ontinyent, la Universitat de València, la Fundació SGAE, Ediciones Babylon, el Centre Comercial El Teler i els instituts de l’Estació, Jaume I i Pou Clar, així com diversos establiments de la ciutat.

Publicitat