11/08/2022 - 17:45
IniciPolíticaLa Conselleria de Vivenda donarà prioritat a la realització del projecte de...

La Conselleria de Vivenda donarà prioritat a la realització del projecte de la rotonda de Torrefiel d’Ontinyent

La Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori desbloquejarà el projecte de la rotonda de Torrefiel d’Ontinyent, i donarà prioritat a la seua realització. Així s’ha donat a conèixer hui després de la reunió mantinguda a València per la Consellera Mª José Salvador amb l’Alcalde d’Ontinyent i President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i la 1ª Tinent d’Alcalde i Coordinadora Municipal de Territori, Rebeca Torró, al qual es desvetllava que els tràmits anunciats al voltant de la rotonda per l’anterior Govern Valencià mai van ser duts a terme.

En concret, l’anterior Director General d’Obres Publiques, Vicente Dómine, va assegurar als representants municipals que les obres de la llargament esperada rotonda es farien en 2015 amb fons de l’àrea de manteniment de carreteres, que el projecte inicial de l’actuació havia estat redefinit per a poder fer-lo realitat, i que les obres anaven a ser licitades en breu. Contràriament a aquest anunci, el projecte no havia estat redefinit ni molt menys licitat, uns tràmits necessaris que ara Mª José Salvador s’ha compromès a dur a terme amb caràcter prioritari donada la necessitat d’esta actuació per facilitar l’accés a la ciutat per el barri del Llombo, més encara després de la recent obertura del nou edifici universitari del Campus d’Ontinyent en aquesta zona.

Per altra banda, Jorge Rodríguez i Rebeca Torró presentaven a la consellera el Pla de Rehabilitació de Vivendes per a Lloguer Jove al que el Govern d’Ontinyent ha estat treballant per afavorir la millora del casc històric per part dels propietaris de vivendes. Aquest Pla lliga les ajudes al lloguer de vivendes a joves i estudiants universitaris a preus per baix de mercat, de manera que s’afavoreix la millora de l’estat dels habitatges i que als joves els resulte rentable residir al casc antic, dotant-lo així de més vida.

Mª José Salvador valorava molt positivament la iniciativa, i confirmava a Jorge Rodríguez i Rebeca Torró que la seua Conselleria realitzarà gestions amb el Ministeri de Vivenda perquè totes dues administracions se sumen a aquesta iniciativa municipal, que d’aquesta manera podria veure ampliada significativament la quantia econòmica destinada a tal efecte. Aquest pla es posarà en marxa enguany, i el mode d’articular esta col·laboració entre administracions serà objecte d’una reunió que mantindrà la regidora de Territori amb el Director General de Vivenda la propera setmana.

Des del Govern d’Ontinyent s’ha agraït “la predisposició i sensibilitat de la consellera amb Ontinyent i amb una reivindicació de molts anys que els anteriors governs autonòmics havien promès i que sistemàticament havien anat paralitzant. Esta dinàmica afortunadament ara va a trencar-se i anem a poder constatar les passes que vagen fent-se des de l’administració autonòmica, de les que podrem informar a la ciutadania, que amb aquest nou Govern València va a fer definitivament realitat esta demanda”. Igualment, s’ha agraït l’interès en la rehabilitació de vivendes a Ontinyent, “una línia d’actuació molt necessària per al nostre casc històric, que anem a treballar perquè estiga dotada amb la màxima quantitat de diners possible”, destacaven.

Ines Ferri
Ines Ferrihttp://www.tvdigitalontinyent.com
Sóc un projecte de comunicadora, graduada en Comunicació Audiovisual per l'UPV. Amant del periodisme d'investigació. "És impossible no comunicar".
Articles relacionats
Continue to the category

3 COMENTARIS

  1. Estaría genial la calle san Jaime que es céntrica para acceder a universidad, ayuntamiento, mercado, policía nacional, juzgados etc.hicieran en los solares que hay, vacíos, viviendas para alquilar a precios asequibles para los estudiantes y gente que se quiera independizar etc. Daría vida a la calle y belleza al casco céntrico de ontinyent

  2. Me gustaría mucho, que en avda.ramón y cajal,a la altura de Mercadona, el camion de la basura pasara entre diez y media a once de la noche, y no a las doce o veces una de la madrugada y molesta muchísimo cuando para en Mercadona por el ruido que hace y el rato tan largo que está, y los vecinos a esas horas están durmiendo y en verano no puedes dejar las ventanas abiertas por el fuerte ruido que produce

  3. Que rehabiliten zonas céntricas de la ciudad pues la embellece, da pena ir por calles que en su dia fueron hermosas y ahora están abandonadas incluso da miedo pasar

Comments are closed.

- Advertisment -

Popular

Comentaris recents