19/03/2024 - 7:54
Més

    Jorge Rodríguez: “Sant Rafel és ara un barri amb més i millors serveis, i anem a seguir treballant per millorar-lo”

    Altres notícies

    “Sant Rafel compta ara amb més i millors serveis, i anem a seguir treballant perquè el veïnat tinga al seu abast un barri cada volta més modern i còmode per viure”. Així ho manifestava l’alcalde d’Ontinyent i candidat a la reelecció, Jorge Rodríguez, en la seua visita al barri de Sant Rafel, on esta legislatura s’han executat inversions per valor de més de 2 milions d’euros i on el Govern ontinyentí està treballant perquè s’executen altres per valor de 3 milions més. 

    Al marc de la campanya “Fem barri, fem ciutat”, Jorge Rodríguez, acompanyat de regidors i membres del seu equip, visitava alguns dels espais d’un barri on s’han executat actuacions en àmbits molt diversos, incloent intervencions urbanístiques; nous equipaments; millora i ampliació d’espais culturals, lúdics i esportius; impuls a activitats d’oci i treball conjunt amb la comunitat educativa de Sant Rafel. 

    Així,s’ha creat la Glorieta l’Orútjol, una zona ver­da de 3.600 m2  al cor del barri fruit de l’aposta per la participació ciutadana, que ha permès al veïnat escollir fins i tot detalls del disseny de l’obra i el mobiliari; i també s’ha creat un nou camp de futbol-8 als camps de la Puríssima; una oficina InfoPolicia en la Casa de Sant Rafel, la qual també ha estat dotada de nous equipaments; i un nou Espai Jove per acollir activitats juvenils. A més, s’han fet millores als parcs infantils  i es compta amb 4 zones WiFi gratuïtes al barri.

    Al cas concret dels Serveis Socials s’ha creat un nou Punt d’Atenció Municipal al CIM que evitarà desplaçaments per fer gestions als majors de 60 anys del barri; i amb la creació del Centre d’Iniciativa Cultural Sant Rafel es completa la trans­formació de l’antic aulari universitari en un modern i renovat centre polivalent. Igualment, s’ha procedit a adquirir un nou espai per a l’Associació AFAO per adequar-lo a les necessitats de les malaltes i malalts d’Alzheimer, que a més a més disposen d’un nou pati al centre de dia.

    Menció apart mereix la nova residència per a persones amb diver­sitat funcional intel·lectual d’Ontinyent, que per fi una realitat. Als últims anys, el Govern de la Generalitat ha realitzat diverses actuacions sobre les deficiències per la mala gestió del PP, per posar-la en marxa. En matèria educativa destaquen l’execució de les obres de la coberta del CEIP Bonavista, centre que es dota d’una doble porta d’accés per fomentar l’estalvi energètic; o les gestions per a la consecució de l’Aula de comunicació i llenguatge (CiL) al CEIP RJV-La Solana. 

    Les actuacions urbanístiques han inclòs millores del paviment asfàltic de diferents carrers i als sistemes d’evacuació de pluvials; millora de voreres i redones; desviament de la línia d’alimentació de baixa tensió al carrer Bonavista; renovació de la xarxa d’aigua potable; urbanització del carrer Cervino o la instal·lació de noves marquesines a les parades de l’autobús. A més a més s’ha impulsat la realització d’activitats al marc de programes com cultura de barri, les iniciatives de dinamització comercial, el programa Majors Actius o el Festival de Circ i Teatre entre d’altres. 

    Pel que fa a les properes inversions a executar, destaquen les millores als Col·legis Bonavista i RJV-La Solana i l’IES Pou Clar al marc del pla “Edificant”; la creació d’una nova pista multiesportiva al parc de Pere IV, el nou centre d’assistència a malalts d’Alzheimer o el reforç de l’enllumenat al Parc de Sant Rafel. En la seua visita, l’alcalde replegava les idees del veïnat del barri, tot incidint en què les actuacions executades “han tingut sempre en consideració les demandes de la ciutadania, perquè és el seu dia a dia el que hem tractat de millorar, un treball que volem seguir duent endavant de la millor manera possible, donant-ho sempre tot per Ontinyent”, concloïa. 

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent amplia els espais verds fins arribar als 146 amb una superfície de 635.000 m2

    L’Ajuntament trau a licitació el nou plec de manteniment de parcs i jardins que donarà cobertura a les noves necessitats en esta matèria
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -