Els socialistes d’Ontinyent inclouran la creació d’un Consell Educatiu Municipal al seu programa

0

Els socialistes d’Ontinyent inclouran la creació d’un Consell Educatiu Municipal al seu programa electoral. Aquesta és una de les conclusions de l’encontre que l’Alcalde d’Ontinyent i candidat socialista a la reelecció, Jorge Rodríguez, mantenia ahir amb representants dels centres educatius públics i concertats d’Ontinyent, la Universitat i les Ampes dins les activitats del programa #ontinyentmarcaelcami.

Jorge Rodríguez, que acudia a l’encontrea companyat pels regidors Rebeca Torró, Joan Sanchis i Virtudes González, feia un anàlisi de la situació del sector educatiu a la ciutat, i debatia amb els presents propostes a incloure al programa electoral dels socialistes a les eleccions municipals, entre les quals es troba la creació d’aquest nou ens, que tindrà objectius diferenciats dels del Consell Escolar Municipal, de caràcter més administratiu.

Es planteja que el Consell Educatiu Municipal integre a totes aquelles institucions i entitats amb relació amb l’educació a la ciutat (centres d’infantil, primària, ESO, universitaris, Conservatori, etc), davant la inexistència de cap òrgan que coordine o transferisca informació entre totes elles. D’aquesta manera, es pretén donar més fluïdesa a la comunicació al marc d’una Ciutat Educadora com Ontinyent. El debat va estar molt viu, posant-se de manifest les mancances i retallades de la Conselleria d’Educació, així com la degradació que està produint-se i es produirà al sector educatiu si no hi ha un canvi de govern a la Generalitat Valenciana.

Jorge Rodríguez va posar de manifest que la supressió de la zonificació i l’augment de la ràtio establerts per la Conselleria han perjudicat Ontinyent, reivindicant una reducció de la ràtio fins als 20 alumnes per aula. Tot i que les competències en matèria educativa són exclusives del govern autonòmic, i que la nova Llei de Bases del PP pràcticament elimina el marge de maniobra als governs locals, Rodríguez recordava que l’Ajuntament d’Ontinyent ha invertit en el manteniment des centres d’Infantil i Primària sense escatimar. Els presents també van demanar que s’intente recuperar el servei del CEFIRE.

Amb aquesta són ja cinc les reunions celebrades per l’Alcalde i candidat a la reelecció pels socialistes d’Ontinyent amb distints sectors econòmics i agents socials de la ciutat, com ara la indústria, la construcció i els professionals liberals, els sindicats, l’automòbil i ara l’educació.

Publicitat