28/02/2024 - 23:03
Més

  El disseny del nou IES l’Estació inclourà un àgora i espais que potencien la innovació pedagògica

  Altres notícies

  El disseny del nou IES l’Estació d’Ontinyent inclourà un àgora que afavorirà les relacions humanes i espais multifuncionals que potencien la innovació pedagògica. Aquestos són alguns dels detalls que es donaven hui a la primera reunió de la Comissió de Seguiment de les obres de l’institut ontinyentí per a la redacció del projecte. Una Comissió de la que formen part el professorat del centre, els tècnics municipals i l’empresa adjudicatària Ramón Esteve estudio de arquitectura, SLP; i que era una de les novetats introduïdes pel Govern d’Ontinyent en el plec de condicions per a la redacció del projecte.

  El regidor d’Educació, Óscar Borrell, destacava que la creació d’una Comissió d’estes característiques “es venia fent en altres projectes però no era obligatori, i vam determinar que ara fora requisit. L’objectiu és que el nou centre siga fruit d’un treball conjunt i participat, i que atenga les innovacions pedagògiques dels espais educatius del Segle XXI. Un treball que comença hui i que per tant fa d’aquesta una reunió històrica”, manifestava.

  Per part de l’empresa adjudicatària, Ramón Esteve i Estefania Pérez exposaven alguns dels plantejaments inicials de l’obra, que en paraules del propi Esteve “a més d’incloure tot el contingut funcional necessari, volem que siga una construcció plantejada com una àgora de relació entre l’estudiantat, on la part paral·lela a l’educació, que és la formació humana i les relacions personals, vinga afavorida per la configuració de l’edifici”, explicava.

  El director del centre, Francesc Albero, posava de relleu que l’inici dels treballs d’esta Comissió “suposen una fita històrica perquè comença a fer-se realitat una obra que és fruit del treball i d’una il·lusió compartida per professors i equips directius des d’abans de 2007, i que es fa ara realitat gràcies a l’esforç de l’Ajuntament i de molts companys que han estat treballant al respecte. Un projecte que encarem amb molta il·lusió per a un edifici que creiem que pot ser molt simbòlic del que és Ontinyent”, assenyalava.

  La redacció del projecte d’obra de l’IES l’Estació va estar adjudicada per 448.757 euros (iva inclòs), i inclou els els treballs de redacció de projectes, direcció d’obra i altres aspectes vinculats als treballs previs a les obres en sí, que suposaran una inversió de 12 milions d’euros de la Generalitat. Tant la redacció del projecte com l’obra en sí estan a càrrec del pla “Edificant” que finança la Generalitat Valenciana i gestiona l’Ajuntament d’Ontinyent.

  El projecte d’obra es desenvoluparà atenent el programa funcional del nou centre, que s’ubicarà al mateix espai que l’actual, “un lloc privilegiat i envoltant de natura”, segons es destacava tant per part del professorat com de l’equip d’arquitectura. L’edifici serà enderrocat a excepció del saló d’actes, que serà reformat i rehabilitat, donant pas a un nou centre que tindrà 5.432 m2 per a espais docents en un total de 10.000 m2 de superfície construïda, i que atendrà les innovacions pedagògiques aportades pel professorat del centre, adaptades per l’equip d’arquitectura de Ramón Esteve. L’IES l’Estació, construït en 1970, compta amb al voltant de 800 alumnes, així com 90 professors i professores per a una oferta que inclou 28 unitats escolars d’ESO, batxillerat i cicles formatius.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent iniciarà esta setmana la nova temporada al Teatre Echegaray

  El primer concert serà dissabte que ve dia dos de març a les 19.30 hores amb un concert amb obres de Falla, Turina, Rimski-Kórsakov i Ravel
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -