19/04/2024 - 5:59
Més

    El PP proposa a l’ajuntament s’adhereixi al Fons de Cooperació COVID-19 de la Generalitat

    Altres notícies

    La portaveu del grup municipal del Partit Popular a Ontinyent, Mercedes Pastor Calabuig, presentarà en el ple d’aquest mes una moció per a l’Adhesió de l’Ajuntament d’Ontinyent al Fons de Cooperació COVID-19 de la Generalitat, anunciat recentment, que estarà dotat amb 120 milions d’euros per als sectors més afectats per la pandèmia com són l’hostaleria, la restauració, l’oci nocturn, les activitats recreatives, les culturals, les associades a les festes tradicionals i les agències de viatge.

    Tal com es detalla en la moció dels populars i a tenor dels anunciat, està previst que el fons compti amb l’aportació del 50% de la Generalitat, les diputacions el 30% i els ajuntaments el 20%. El Pla pretén oferir als ajuntaments capacitat econòmica per a ajudar a les empreses i autònoms, que estan sofrint en major mesura els efectes de la pandèmia.

    En aquest sentit, la portaveu popular, Mercedes Pastor explica que, “sempre hem encoratjat i donat suport a paquets d’ajuda per als sectors afectats per la pandèmia, d’aquí ve que s’hagi estat treballant conjuntament en el Pla Tornem Junts. Ara, prop de complir-se un any de la pandèmia, i veient-se aquests sectors abans detallats afectats dràsticament per la pandèmia, considerem que és del tot convenient mostrar ja l’adhesió a aquest pla que, esperem, compleixi les expectatives que, almenys, s’anuncien per part del president de la Generalitat i que, de veritat, serveixi per a ajudar a recuperar a tots aquests sectors”.

    La portaveu del PP a Ontinyent, Mercedes Pastor, espera obtenir el suport unànime a la moció i així s’acordi l’adhesió al Fons de Cooperació COVID-19. En aquest sentit, l’ajuntament d’Ontinyent es comprometria a aportar el 20% que li correspongui del pressupost general municipal per a poder així destinar ajudes als sectors molt afectats per la crisi econòmica soferta en la pandèmia com són: l’hostaleria, la restauració, l’oci nocturn, les activitats recreatives, les activitats culturals, les associades a les festes tradicionals i les agències de viatge amb la fi principal d’ajudar-los davant les dificultats que s’enfronten i evitar greus conseqüències sobre l’ocupació i la viabilitat de les seves empreses, evitant així el tancament o acomiadament de treballadors.

    La moció dels populars també demana traslladar l’acord al president de la Generalitat, així com la creació d’un grup de treball integrat per l’alcalde, els regidors competents en la matèria i els portaveus dels grups municipals que integren el consistori per a realitzar un seguiment de l’anunci del Pla i del seu compliment.

    L’objectiu final, com explica Mercedes Pastor, és “beneficiar a aquests sectors que tan mal l’estan passant en aquests moments, tenint molt en compte que porten gairebé un any patint unes restriccions brutals que directament van lligades a una gran pèrdua en els seus ingressos, la qual cosa va lligat a acomiadaments i tancaments d’empreses que hem d’intentar d’evitar des de les institucions”..

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -