28/03/2024 - 11:01
Més

    Compromis proposa un nou Model Energètic Europeu lliure d’energies fòssils i nuclears

    Altres notícies

    La coalició COMPROMÍS planteja que Europa adopte un nou model energètic europeu, lliure d’energies fòssils i nuclears, sense fracking i basat en les energies renovables i l’autosuficiència. Esta és una de les propostes que COMPROMÍS presenta a les eleccions al Parlament Europeu del 25 de maig, on la coalició preten lluitar per una Europa a l’avantguarda contra el canvi climàtic, garant del respecte a la biodiversitat, el benestar animal, la nova cultura de l’aigua i amb polítiques agrícoles i pesqueres ambientalment i socialment justes.

    El nº 7 de la llista de COMPROMÍS, l’ontinyentí Vicent Xavier Vila, destacava que “Una única espècie, la humana, consumeix el 50% dels recursos mundials, i el planeta no podrà suportar-ho molt de temps. Cal aturar la marxa cap a la insostenibilitat i fomentar un canvi cultural que supere esquemes consumistes, i Europa pot ser el punt de partida d’aquest canvi”.

    Entre les propostes que planteja la coalició en esta matèria es troben l’adopció d’una política energètica tendent a l’autosuficiència, a la primacia de les renovables i a la paulatina desaparició de les energies brutes; la utilització del sistema impositiu per reorientar les pautes productives, d’acord amb els principis de “qui més contamina, més paga” i “qui és més eficient energèticament, menys paga”; que la seguretat prime per damunt del productivisme i es diga “no” a l’energia nuclear; apostar per una nova cultura de l’aigua, que la considere com a recurs públic vital per a les persones i els territoris; o afavorir una xarxa europea de comunicacions racionalitzada, integrada i respectuosa amb el medi ambient.

    “fomentar l’autoconsum energètic, potenciar l’ús d’energies renovables avançar en les polítiques de residu zero, són aspectes que estan en l’àmbit competencial de la Unió Europea. Un nou model energètic és molt important i és totalment posible, només cal prendre les mesures necessàries per a afavorir-lo, i nosaltres anem a treballar decididament perquè així siga”, destaquen des de COMPROMÍS.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -