Compromís proposa modificar el projecte de la Plaça Concepció per mantindre la seua identitat patrimonial

0

Aquest dijous, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha enviat un escrit de proposta amb l’objectiu de modificar el projecte de reforma de la Plaça de la Concepció. L’escrit presentat pel regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola busca corregir el projecte inicial encarregat pel govern municipal, i incidir en la necessitat de protegir els elements que donen identitat patrimonial a l’espai, com el traçat en zig-zag del paviment o la incorporació de mobiliari i il·luminació amb un disseny més clàssic.

Ontinyent mostra el futur de la plaça Concepció amb una exposició

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha assenyalat que “en primer lloc, cal tindre en compte que la Plaça de la Concepció és un Bé catalogat amb Protecció Integral, recollida al Pla General d’Ordenació Urbana i al Pla de Reforma Interior del Raval-Poble Nou. Tenint en compte aquesta dada, considerem imprescindible, i fins i tot imperatiu des del punt de vista normatiu, garantir la protecció dels elements que configuren la identitat patrimonial de la Plaça de la Concepció”.

“Per això, proposem que el projecte definitiu incorpore el traçat en zig-zag al paviment, de la mateixa manera que ocorre amb l’actual morfologia de la Plaça. Més enllà d’incorporar nous materials per a reformar el paviment, aquest ha de reproduir exactament el mateix dibuix i combinació de colors actuals, amb l’objectiu de respectar el principal element característic de la Plaça de la Concepció”, ha manifestat Calabuig.

El PP d’Ontinyent demana respectar la protecció integral de la plaça Concepció

Així mateix, el portaveu de Compromís per Ontinyent ha subratllat que “pel que fa a mobiliari i la il·luminació, s’han d’incorporar elements que mantinguen l’estil de la zona i dels edificis patrimonials que envolten la Plaça. La proposta de mobiliari i il·luminació que conté el projecte de reforma actual xoca visualment amb l’essència de la Plaça, ja que incorpora elements amb un disseny excessivament modern, molt allunyat d’unes formes més clàssiques”.

Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha apuntat que “en el camí d’aconseguir fer de la Plaça un espai més amable i més verd, també reclamem que s’incorpore més vegetació que aporte ombra i contribuïsca a donar una imatge d’espai viu”.

Alberola també ha exposat que “compartim i aplaudim el plantejament d’ampliar les zones per a vianants, sumant a l’espai els voltants de les dues safates de la plaça, que actualment es troben asfaltats per al pas de vehicles. Volem remarcar aquesta qüestió positiva, ja que considerem prioritari continuar evolucionant cap a un model de ciutat més saludable, accessible i centrat en les persones. Per tant, en aquest cas no compartim els plantejaments pessimistes que consideren que peatonalitzar és sinònim de perjudicar a la Plaça. Més encara tractant-se d’una plaça que compta amb l’aparcament públic de Paduana al costat i l’aparcament del Centre Comercial El Teler a pocs metres”.

“Per a la integració dels voltants de les dues safates de la plaça, proposem que es pavimente aquesta superfície de forma que s’aconseguisca la plataforma única en cadascuna de les safates, i que el disseny siga harmònic amb el traçat en zig-zag del centre de la Plaça”, ha conclòs la regidora.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.