20/05/2024 - 5:16
Més

  Oberta l’exposició gràfica sobre el projecte de la nova Plaça de la Concepció

  Altres notícies

  L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, acompanyat pel regidor de Territori, Joan Sanchis i diversos regidores i regidors de l’Ajuntament d’Ontinyent ha visitat aquest divendres l’exposició gràfica sobre el projecte de la nova Plaça de la Concepció. Aquesta es desenvolupa al marc del procés participatiu impulsat pel consistori de manera prèvia a l’execució de la remodelació d’aquest espai.

  Durant la visita, Jorge Rodríguez destacava que és la “primera vegada” que es posa en marxa un procés participatiu d’aquest caire per tal d’emprendre la reforma “d’un espai emblemàtic” com és la Plaça la Concepció. En aquest sentit, incidia que des del Govern d’Ontinyent sempre s’ha considerat la participació un eix transversal i, per això, més enllà del programa ‘Ontinyent Participa’ “volíem contar amb la participació dels ciutadans i ciutadanes que desitgen formar part d’este projecte” tal i com es va fer, per exemple, per al carrer Sant Antoni o per a la zona verda de l’Orutjol (on fins i tot es va donar a triar al veïnat entre tres projectes diferenciats).

  L’exposició, habilitada al pati exterior del Museu del Tèxtil, compta amb panells i imatges en 3D, s’acompanya d’una bústia on les persones que s’hi acosten podran fer constar opinions i suggeriments, les quals també es poden enviar a través de correu electrònic (participacio@ontinyent.es). Així mateix, la ciutadania disposa de la informació de tot el projecte a la web www.ontinyentparticipa.es.

  Esta exposició serveix per obrir el Procés d’Exposició i Participació d’aquest projecte, que durarà fins a final de mes, per tal que la redacció definitiva puga incorporar aquelles propostes ciutadanes que l’equip tècnic considere que poden millorar l’actuació. Cal recordar que el dia 26 de juliol, des de les 19:30h i també al Museu Tèxtil, es celebrarà un taller on la ciutadania podrà aprofundir en el projecte i preguntar qualsevol dubte a l’arquitecte Fermín Sala, qui estarà també present. L’objectiu és que la ciutadania tinga “tota la informació per millorar el projecte entre totes i tots”, remarcava l’alcalde.

  Per la seua part, el regidor de Territori, Joan Sanchis, recordava que l’actuació en caràcter general ve definida per “les línies actuals actuals de desenvolupament sostenible establides també per la Unió Europea” el que permetrà continuar construint una ciutat del futur sana, sostenible i centrada en les persones. Així mateix, aquest projecte servirà també per adaptar aquest espai a les previsions del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), que també va contar en un procés de participatiu i va ser aprovat en sessió plenària “per unanimitat de tots els grups polítics municipals”.

  Des de l’Ajuntament d’Ontinyent s’animava a la ciutadania a visitar l’exposició, a acudir als tallers i a aportar les seues idees o suggeriments pels mitjans previstos.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -