18/04/2024 - 21:42
Més

  Compromís per Ontinyent porta al Ple la conversió de la línia de tren en Rodalies i el rebuig a les agressions ultres

  Altres notícies

  Aquest dilluns, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha donat a conéixer les dues mocions que presentarà al pròxim Ple Ordinari de l’Ajuntament d’Ontinyent, que se celebrarà el dijous 29 de juliol. El regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola han registrat una proposta en la qual es reclama la millora urgent de la xarxa ferroviària valenciana, amb mesures com l’electrificació i conversió en Rodalies de la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi. Així mateix, han presentat una segona moció per demanar que el Ple d’Ontinyent es posicione contra els casos de violència i assassinats de tipus racista, masclista i LGTBIfòbics ocorreguts recentment.

  Respecte a la moció que exigeix a l’Estat la millora urgent de la xarxa ferroviària valenciana, el regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha assenyalat que “volem anar un pas més enllà. En reiterades ocasions s’han reclamat millores i inversions per a la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi que, malauradament, quasi mai són escoltades pel Govern d’Espanya. Ara, el que portem al Ple des de Compromís és un canvi en la concepció del tren al País Valencià. És urgent establir i consolidar una xarxa ferroviària valenciana potent, que oferisca a la ciutadania garanties de poder utilitzar un transport sense retards ni cancel·lacions, adaptat a les necessitats horàries, còmode, eficient i sostenible”.

  “La nostra formació política està demanant aquesta dignificació de la xarxa ferroviària a tots els pobles i ciutats, i a Ontinyent tenim molt a reclamar. Per això incloem en la moció la necessitat d’electrificar la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi i de convertir-la en Rodalies. Açò permetria fer del nostre tren un mitjà més sostenible, i millorar l’oferta d’horaris. A més, també plantegem la necessitat de connectar més i millor les nostres comarques, prolongant la línia fins a unir-la amb la ciutat d’Alacant, un traçat que no existeix actualment i que vertebraria substancialment el sud del País Valencià”, ha exposat Calabuig.

  El regidor ha subratllat que “es tracta d’un projecte ambiciós, que hem de reclamar des de la unitat, per tal que el Govern d’Espanya siga conscient de la necessitat d’invertir i apostar pel tren que milers de persones utilitzen cada dia. La situació d’emergència climàtica que patim continua empitjorant, i s’ha de seguir potenciant el foment de transports públics, col·lectius i més sostenibles. Esperem comptar amb el vot favorable de la resta de grups polítics de l’ajuntament i fer més força perquè Madrid ens escolte”.

  Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha fet referència a la moció de condemna a les agressions ultres. “En les últimes setmanes estem assistint a un repunt preocupant de casos d’agressions, delictes d’odi i fins i tot assassinats de tipus masclista, racista i LGTBIfòbic a l’Estat espanyol. Els casos de Younes Bilal a Múrcia i Samuel Luiz a Galícia, l’assassinat masclista de la veïna de Borriana Johana Andrea, així com altres assassinats masclistes posteriors, a més de pallisses, insults i amenaces, que estan patint moltes altres persones, són un símptoma molt preocupant del moment que viu la nostra societat. I els partits polítics ens hem de posicionar”.

  “Per això, la nostra moció planteja la condemna per part del Ple Municipal dels discursos d’odi de determinats partits i representants, que van en contra de la democràcia i les llibertats, així com dels Drets Humans. A més, la moció insta l’ajuntament a donar suport a la realització d’activitats de sensibilització per la igualtat de tracte i contra la discriminació, la LGTBIfòbia, el racisme, la xenofòbia, el sexisme i el masclisme a la nostra ciutat. Així mateix, reclama a les institucions superiors seguir implicant-se en aquestes causes, així com desenvolupant i aplicant la legislació i mesures orientades a corregir les desigualtats i fer front als discursos d’odi”, ha manifestat Alberola.

  Paloma Alberola ha conclòs apuntant que “esperem comptar amb el vot favorable de tota la corporació, ja que Ontinyent ha de demostrar, una vegada més, que és una ciutat respectuosa, que rebutja fermament totes les formes d’odi, discriminació i violència per motius d’origen, ètnia, gènere, orientació o identitat sexual, creences o llengua, entre d’altres”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

  El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -