Compromís proposa el reconeixement de les dones d’Ontinyent i la dignificació del tren al Plenari

Compromís per Ontinyent ha registrat aquesta setmana dos mocions per tal de ser debatudes i votades en el Plenari ordinari de febrer de l’Ajuntament d’Ontinyent. La primera de les propostes planteja reconéixer la contribució històrica de les dones a Ontinyent, mentre que la segona reclama la millora del servei de la línia de tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi.

En el cas de la moció sobre la contribució històrica de les dones a Ontinyent, planteja una sèrie de punts encaminats a documentar i divulgar la història de dones rellevants de la ciutat. En primer lloc es planteja la creació, per part de l’Ajuntament, d’una beca d’estudis de gènere per a la investigació, amb l’objectiu de poder realitzar un treball de recerca de les dones que han destacat a Ontinyent al llarg dels anys.

La proposta també planteja la creació d’un apartat específic en el Portal de l’Ajuntament on consultar informació sobre aquestes dones i col·lectius de treballadores feminitzats i precaritzats. Així mateix, es contempla la realització d’exposicions, en col·laboració amb el Consell de les Dones i associacions de la ciutat; la incorporació dels noms d’aquestes dones als carrers d’Ontinyent; i la creació d’uns premis escolars per a fomentar la recerca i divulgació de genealogia de dones d’Ontinyent.

La regidora Paloma Alberola ha assenyalat que “aquesta proposta pretén recuperar i fer visible la història de les dones d’Ontinyent. Com cada any, commemorem una jornada de reivindicació i lluita com és el 8 de març, Dia internacional de les dones, i volem que la nostra ciutat puga recuperar i conéixer un llegat fonamental sense el qual no seríem l’Ontinyent actual”.

Pel que fa a la proposta per millorar el servei de la línia de tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi, es tracta d’una reivindicació d’urgència per revertir la situació que pateix aquesta línia. La moció, consensuada amb la plataforma “Indignats amb Renfe”, i que ja ha sigut presentada en l’Ajuntament d’Albaida i també es presentarà en la Mancomunitat de Municipis i el Consorci de les Comarques Centrals, fa un recull dels principals problemes que està patint la línia en els últims temps, com els retards, cancel·lacions o avaries dels trens, la falta d’adaptació dels vehicles a persones amb mobilitat reduïda, l’escassesa d’horaris o la necessitat de millores en estacions i andanes.

La moció reclama a l’Estat les partides pressupostàries suficients per a recuperar les inversions que s’han reduït durant anys, i planteja una sèrie de propostes encaminades a revertir els problemes de la línia. Així, es proposa l’augment de les freqüències de pas, la renovació dels vehicles, l’eliminació de barreres arquitectòniques i adaptació dels trens a persones amb mobilitat reduïda, la renovació de carrils i travesses, la incorporació de més personal, un major manteniment de vehicles i infraestructura, el descens dels preus dels bitllets i abonaments, o l’establiment d’un únic canal coordinat d’informació a l’usuari.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha destacat “la importància de recuperar un front comú de tota la nostra comarca i les comarques veïnes per reclamar d’una vegada per totes la dignificació de la línia. El tren és un element indispensable de vertebració del nostre territori i en l’actual situació d’emergència climàtica els transports públics i col·lectius estan cridats a guanyar més pes encara. No podem seguir ni un dia més amb una línia marcada pels retards, la degradació i les deficiències en el servei”.

Calabuig ha apuntat, per concloure, que “com sempre, portem al Plenari propostes constructives, beneficioses per a la ciutadania, i per tant esperem comptar amb el vot favorable dels grups de La Vall ens Uneix i el Partit Popular”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Compromís per Ontinyent proposa més control del trànsit i els aparcaments prop del Pou Clar

El grup municipal Compromís per Ontinyent ha proposat aquest dimarts que s’augmente el control del …