Compromís per Ontinyent emet una nota de premsa on recull les consideracions fetes per Sílvia Ureña i Nicolau Calabuig en relació amb les mesures que s’han pres des de les Conselleries que dirigeix Compromís al Govern de la Generalitat i la seua repercussió a Ontinyent i la Vall d’Albaida:

Les darreres accions de les conselleries encapçalades per Compromís al Govern de la Generalitat tindran una ampla repercussió a Ontinyent i la Vall d’Albaida com ha apuntat Sílvia Ureña, la portaveu de Compromís per Ontinyent, a la seua intervenció “les últimes mesures preses des de les conselleries encapçalades per Compromís i que afecten de manera directa o indirecta Ontinyent i la comarca”. El nou Govern de la Generalitat “el que s’evidencia és una clara prioritat social. El canvi encetat en maig ja s’està veient, estem capgirant les polítiques que ens hi havien mal governat aquests últims anys al País Valencià. I ja caminem cap a unes polítiques clarament socials en què la prioritat és el benestar de les persones”.

Pel que fa a la Conselleria d’Educació, amb el nou impuls del Conseller Marzà, naix el concepte de l’Edusió, que és il·lusionar-se en l’educació. Com l’exemple de les instal·lacions escolars on “estem passant dels barracons a les aules dignes”.

Sílvia Ureña ha comentat en aquest sentit que “per a Compromís la llibertat no és sinònim de privilegi. La llibertat és la igualtat d’oportunitats. I en eixa línia, aquesta setmana s’han publicat les 8 beques que formen part del programa de beques universitàries per al curs 2016-2017, que consten de 4 beques noves: No-abandonament, Formació a Distància, Formació en Idiomes i beques Salari.  Amb quasi un 40% més de fons econòmics que l’any anterior”.

L’objectiu dels governs amb compromís és “que cap alumne es quede sense accedir a les universitats valencianes per raons econòmiques. No es tracta només d’augmentar econòmicament les beques, sinó que arribem a qui més les necessita. S’estableix per primera vegada el criteri de la igualtat de gènere en les ajudes, en cas d’empat en la nota, s’atorgarà l’ajuda a l’alumne del sexe menys representat en la carrera sol·licitada. L’objectiu és afavorir un equilibri de gènere, tant a la universitat com, posteriorment, al món laboral”.

Respecte a la Conselleria d’Economia Sostenible, el Conseller Climent també ha anunciat aquesta setmana a través de Júlia Company, la Directora de l’IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial), en una reunió amb ATEVAL on ha traslladat que en 2016 l’IVACE intensificarà les ajudes per a desenvolupar projectes d’innovació així com per a l’adquisició de maquinària.

En el cas de les microempreses del sector, l’IVACE ajudarà en la compra de maquinària industrial amb el finançament del 20% del cost de la maquinària fins a un màxim de 20.000 €.

Per a Nicolau Calabuig, el portaveu de Compromís per la Vall d’albaida, és molt important per a la nostra zona perquè “com tots sabem, la Vall d’Albaida ha patit i pateix una greu crisi en sectors tradicionals com el tèxtil o el vidre, que han sigut el teixit empresarial dominant a la nostra comarca. Creiem que és molt positiu que s’aposte per ajudar els sectors productius  tirant una maneta en la compra de nova maquinària i projectes d’innovació”. El portaveu comarcal remarcava: “l’augment de la competitivitat de les nostres empreses no pot anar de la mà de la competència en baix preus i baixos salaris per als treballadors i les treballadores. Per això cal invertir en innovació, per centrar-nos en el valor afegit i la qualitat dels nostres productes”. I concloïa: “en eixe sentit, les prioritats de la Conselleria d’Economia han passat del monocultiu i la ruïna dels grans esdeveniments que sols han portat balafiament i corrupció, a l’ajuda i l’estímul del nostre teixit productiu, de les xicotetes i mitjanes empreses. En definitiva, s’està intentant ajudar a les persones que dia a dia alcen la persiana i van a la fàbrica, al camp, a l’escola…”

Quant a la Conselleria d’Igualtat, La Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha convocat mitjançant una resolució les subvencions per al manteniment de centres d’atenció a persones amb diversitat funcional que afecta directament a la nostra ciutat.

Ureña ha subratllat que “podran ser objecte d’aquestes subvencions, entre molts altres centres, centres com el CRIS d’Ontinyent amb la rehabilitació i integració social per a persones amb malaltia mental crònica, que fa una tasca impagable i molt injustament valorada”.

La portaveu de Compromís per Ontinyent ha aprofundit i explicat la repercussió de les ajudes per a la nostra ciutat “s’estableix l’obligació per part dels centres beneficiaris de la subvenció de no exigir cap contraprestació econòmica als usuaris pels serveis que presten, en preveure la subvenció i els mòduls específics la totalitat de despeses necessàries per a l’atenció integral i el funcionament d’aquests centres. D’aquesta manera, es considera que podran restablir-se i tornar a ocupar les seues places aquelles persones a les quals es va establir el copagament”.

Nico Calabuig també ha recordat que “totes aquestes mesures s’estan duent endavant malgrat que els valencians i valencianes som l’única comunitat autònoma que tot i tindre una renda per càpita inferior que la mitjana, paguem per damunt a la caixa comuna. Joan Baldoví i Compromís estan lluitant al Congrés dels Diputats per influir en la conformació d’un nou govern progressista a Espanya i aconseguir un finançament just per al poble valencià. Així, la Generalitat podrà seguir duent endavant un projecte de país avançat, amb una acció política centrada en el benestar de les persones, la justícia i la prosperitat”.