L’ajuntament d’Agullent i la Saleta signen un conveni per atendre els casos urgents de dependència

0

L’Ajuntament d’Agullent i la Residència i Centre de Dia la Saleta d’Ontinyent han signat  aquest matí un conveni per agilitzar l’atenció a persones dependents, que els sobrevinga una necessitat social d’emergència. Això suposa que quan es produisca una urgència i algun veí d’Agullent calga que siga derivat a una residència amb atenció 24 hores, la Saleta facilitarà una plaça a aquesta persona de manera immediata, de manera que s’agilitzarà moltíssim l’ingrés.

Alfred Tortosa, regidor de Benestar Social i Persones Majors, ha explicat que el conveni permetrà que en casos d’urgència, quan es determine que una persones no té prou amb l’atenció domiciliaria, la Saleta facilitarà immediatament una plaça, tot evitant temps d’espera. “Fins ara si és produïa aquesta circumstància calia que la Treballadora Social fera el tràmit de sol·licitud de plaça, i mentre es realitzaven les gestions, que podien allargar-se, no es podia donar una solució efectiva a la persona depenent” afirma el regidor. “Amb aquest conveni ampliem les prestacions que l’Ajuntament d’Agullent ofereix al seu veïnat en matèria de Benestar Social i s’agilitzen els processos per als afectats”.

El director de la Saleta, Jordi Pallarés, ha assenyalat que un dels objectiu del centre és ampliar l’ajuda assistencial a les poblacions properes i “treballar colze a colze amb els serveis socials de cada municipi”.

A l’acte de la signatura a més del regidor de Benestar Social, Alfred Tortosa i del director de la Saleta d’Ontinyent hi ha assistit l’alcalde d’Agullent, Jesús Pla Herrero i el director de Geroresidencias SL, Fernando Ruiz Castillo.