L’Ajuntament d’Ontinyent destinarà un 20% del seu pressupost municipal de 2022 a accions vinculades a les àrees d’Educació, Esports i Joventut. Segons explicava el regidor coordinador de les mateixes, Óscar Borrell, “en total seran 9 milions del montant total del pressupost del proper any, que ascendeix a 45 milions d’euros. Un percentatge que mostra el pes que van a tenir en 2022 tot un seguit d’actuacions que més que despeses són inversions, perquè suposen invertir en el futur de les persones i del conjunt de la nostra societat, trasnformant la ciutat i especialment els centres educatius”, assenyalava.

En matèria d’Educació, destaca les obres incloses en el Pla Edificant i que estan essent gestionades per l’Ajuntament d’Ontinyent que permetrà invertir 6’5 milions d’euros en els centres d’Ontinyent. Concretament en la construcció del nou IES L’Estació es destinen 3’5 milions, 1 milio en el Martinez Valls, 1’4 milions en el Ceip Bonavista i 600.000 euros en el Ceip Vicent Girones. Borrell incidia en “l’aposta total per la dignificació dels centres i la possibilitat de construir els centres educatius amb totes les millores que donen peu a les pràctiques innovadores en els centres docents”.

Altres partides destacades en Educació són els 500.000 euros en personal d’atenció a l’usuari/a en l’ EPA Sant Carles, 200.000 a les Universitats o 300.000 en les escoles a més del manteniment i neteja dels centres educatius. Óscar Borrell aludia també al treball de l’observatori educatiu per analitzar i actuar en la realitat d’Ontinyent després dels anys més durs de pandèmia, “que serà una eina per a conéixer la realtat educativa d’Ontinyent”.

A més a més, es totalitzaran 220.000 euros en les aportacions realitzades a la Universitat i a la Fundació Campus Ontinyent per a implantar el Master de Postgrau de Psicologia General Sanitària i seguir fent una ciutat universitària amb els estudis d’Infermeria, Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, ADE, Magisteri Infantil i Unisocietat. També la UNED rebrà 80.000 euros per potenciar l’oferta en la ciutat a més de les partides en personal i manteniment de les seues instal·lacions.

Pel que fa a l’apartat d’esports destaquen els 600.000 euros per al Poliesportiu, 300.000 per a les activitats d’esports, subvencions, i convenis, 100.000 en la indeminització de la Piscina Coberta pel tancament de la COVID19. Els pressupostos segueixen prestant atenció a les inversions esportives amb una aportació directa de 43.000 euros per a instal·lar la llum en el Pumptrack del Parc de Benarrai “que arriben després de les realitzades al Poliesportiu Municipal per 2 milions d’euros en els últims anys. Una línia en la que volem aprofundir, la d’apropar la pràctica esportiva a totes les ciutadanes i ciutadans convertint Ontinyent en una ciutat activa i saludable que treballa contra el sedentarisme, democratitzant l’accés a l’esport als barris”, explicava.

El regidors també posava en relleu la pujada de les partides referents a les escoles als clubs locals, després de la pujada del canon i del preu per xiquet o xiqueta que sumat a l’augment d’inscripcions als clubs ha fet que s’augmente en 3.000 euros la partida per als clubs.

Finalment, Óscar Borrell explicava que per a 2022 es mantenen les partides destinades a Joventut, així com les partides per activitats de ponència de les diferents regidories de l’àrea i l’ajuda estipulada en el conveni al Consell de la Joventut d’Ontinyent de 20.000 euros més la cessió d’un espai municipal en el barri de Sant Rafel. També posava de relleu els 300.000 euros destinats a augmentar en reforçar el personal de l’àrea de Joventut amb un Tècnic Superior d’Animació Sociocultural i les activitats de ponència, o els 15.000 euros per a les subvencions del “lloguer jove” de les que pròximament ampliarà els detalls el regidor de Joventut, Jordi Vallés.