28/03/2024 - 14:22
Més

    Compromís per Ontinyent pregunta quan es realitzarà el concurs d’idees del projecte de la Plaça de la Concepció

    Altres notícies

    Nico Calabuig i Paloma Alberola han registrat una pregunta al govern municipal per conéixer “l’estat en què es troba la proposta del concurs d’idees que el govern municipal va anunciar com a punt de partida del projecte de reforma de la Plaça de la Concepció, després que la redacció del projecte s’haja tret a licitació aquest passat dijous”

    Aquest dilluns, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha presentat una pregunta, dirigida al govern municipal, relacionada amb el concurs d’idees que va ser anunciat en 2019 per al desenvolupament de la reforma de la Plaça de la Concepció. El regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola han registrat aquest escrit amb l’objectiu de conéixer l’estat d’aquesta proposta, després de publicar-se el passat dijous el procés de licitació de la redacció del projecte i direcció d’obra d’aquesta reforma.

    El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha assenyalat que “el passat any es va comentar en diverses ocasions que el futur de la Plaça de la Concepció passaria per un concurs d’idees com a punt de partida. En aquest sentit, el govern municipal va incidir, tal com es va recollir en premsa en agost de 2019, en la importància d’aquest concurs d’idees, ja que faria més participatiu el projecte de reforma d’aquesta emblemàtica plaça d’Ontinyent, donant un paper actiu a les i els arquitectes en el disseny de l’espai”.

    “El passat dijous es va publicar en la Plataforma de Contractació del Sector Públic la licitació del contracte de redacció del projecte i direcció d’obra de la reforma de la Plaça de la Concepció, que tindrà de termini per a la presentació de projectes fins al pròxim 9 de desembre. Davant aquesta publicació, des de Compromís per Ontinyent volem saber en quin punt es troba la proposta de celebrar aquest concurs d’idees previ”, ha apuntat Calabuig.

    El portaveu de Compromís per Ontinyent ha exposat que “nosaltres pensem que un projecte d’aquesta importància ha de comptar amb la màxima quantitat de visions possible, posant en pràctica una gestió urbanística més col·laborativa i eficaç. L’objectiu és que el resultat final siga un projecte que ens faça sentir orgullosos i orgulloses d’una plaça que hui en dia forma part del centre neuràlgic d’Ontinyent”.

    Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha destacat que “portar a terme el concurs d’idees amb dues fases seria positiu per al projecte, des del punt de vista de la participació ciutadana, i també per oferir oportunitats a arquitectes més joves i estudis més menuts, que tenen més dificultats per poder optar a una licitació amb criteris molt restrictius, alhora que es podria establir un jurat més complet, amb arquitectes amb més experiència, per tal de seleccionar els projectes que després se sotmetrien a la votació de la ciutadania”.

    La regidora ha incidit en què “la promesa del senyor Rodríguez en 2019 plantejava que aquest concurs d’idees servira perquè les i els arquitectes aportaren projectes que després serien escollits, a través de votació, per part de la ciutadania. En aquesta línia, posteriorment fins i tot es va citar com a exemple l’elecció de la zona de joc principal de la Glorieta que van fer els i les escolars, comparant-ho amb el que podia significar aquest concurs d’idees per als i les arquitectes”.

    “És evident que, tal com recull la documentació que acompanya la licitació, hi haurà exposició pública i consultes posteriors, però un concurs d’idees previ, que siga el punt de partida, no és exactament el mateix. Per això hem realitzat aquesta pregunta, amb una actitud constructiva que puga contribuir a millorar el projecte i fer-lo més participatiu, com s’havia anunciat des del principi”, ha conclòs Alberola.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -