La mostra de cinema posa el focus en l’entorn social

0

El Festival de Cinema Ciutadà Compromés per la Vall d’Albaida es fusiona amb la ja veterana Mostra de Cinema d’Ontinyent. Les associacions ACICOM Ciutadania i Comunicació, Cine Club Utiye, ACPV Vall d’Albaida i el Consell Local de la Joventut d’Ontinyent han ajuntat forces per tal d’oferir fins a cinc vesprades de projeccions de cinema documental ben lligades al territori i amb la presència d’alguns dels seus protagonistes.

Calç blanca, negro carbón

Aquest divendres 27 podrem gaudir de dues sessions de ‘Calç blanca, negro carbón’, l’última obra del llutxentí Toni Canet, que explora, d’una manera ben dinàmica, els antics oficis de calciners i carboners. En la sessió de les 20 h tindrem l’oportunitat de conversar amb els ontinyentins Casimir Romero i Pere Rodríguez, els quals van participar activament en el rodatge.

Dissabte 28 serà el moment per a un film sobre el gran artista albaidí Josep Segrelles. Amb tres sessions de ‘Segrelles. Il·lustrador universal’, descobrirem la seua espectacular obra que el va convertir en un dels artistes contemporanis més influents. També en la sessió de les 20 h comptarem amb un col·loqui a càrrec de Joan J. Soler, historiador de l’art i participant en el documental.

Segrelles. Il·lustrador universal

Diumenge 29 tindrem tres sengles projeccions dels audiovisuals ‘Per molt que bufe el vent’ i ‘Renaixem’, del director valencià David Segarra. Dos obres que versen al voltant de la defensa del territori, la sobirania alimentària i la importància ancestral de l’Horta de València. També serà en la sessió de les 20 h quan ens visitarà el director per presentar els treballs i intercanviar-ne preguntes i opinions.

Per molt que bufe el vent

Finalment, donarem per conclosa la 19a Mostra de Cinema d’Ontinyent i 6é Festival de Cinema Ciutadà Compromés amb dues sessions del documental ‘Rol & Rol’, de Chus Gutiérrez, dimecres 2 de desembre, i dues sessions de les darreres obres d’Òscar Bernàcer ‘Els que busquem’ i ‘Stanbrook’, dijous 4. Tancarem així aquesta setmana de cinema social tractant temàtiques com la construcció de models de rols femenins en la societat actual i la problemàtica dels bebés robats durant el franquisme i amb un curt sobre el drama del vaixell Stanbrook al final de la guerra civil a Alacant.

Rol & Rol

Els que busquem

Les diverses projeccions i col·loquis tindran lloc als cinemes del Centre comercial el Teler d’Ontinyent, amb un preu de 3 euros. Gràcies a la col·laboració del CLJO, les persones de fins a 30 anys tindran l’entrada gratuïta presentant DNI o carnet jove.

Per a l’assistència a les respectives sessions amb col·loqui (divendres, dissabte i diumenge a les 20 h) cal fer reserva telemàtica mitjançant els formularis següents:

Calç blanca, negro carbón (amb Casimir Romero i Pere Rodríguez)
Segrelles. Il·lustrador universal (amb Joan J. Soler)
Per molt que bufe el vent + Renaixem (amb David Segarra)

Publicitat