20/04/2024 - 14:29
Més

    Compromís per Ontinyent demana millor coordinació a l’estratègia d’emprenedors i una llançadora d’ocupació

    Altres notícies

    Joan Gilabert, portaveu del Grup Municipal Compromís, ha presentat en roda de premsa la valoració del Pla Reactiva de Compromís. Valorant el Pla com “continuista, amb novetats, que en termes generals compartim, però del que tornem a trobar a faltar una clara coordinació de les mesures. Captem idees innovadores a la Càtedra INNOVACIÓ i es pretén fer el seguiment i acompanyament a l’Oficina de l’emprenedor, amb col·laboració amb els agents socioeconòmics”. Aquesta acció a tres bandes per rellançar i potenciar als emprenedors ontinyentins no és efectiva i “és el de sempre”.

    Des de COMPROMIS es considera que “seria millor concretar un projecte d’emprenedors coordinat i amb una direcció professional. Que aglutine baix una mateixa direcció: captar idees + assessorament i seguiment projecte + ajudes a naus i locals + formació + finançament + acompanyament durant els primers anys de l’empresa. Tot baix una coordinació clara que al projecte presentat no veiem. Podria assumir l’Oficina d’emprendedurisme aquesta tasca, però necessitarà personal adequat, format i amb dedicació exclusiva. Confiar que aquesta tasca es puga fer per una Oficina d’informació i gestió o per la voluntarietat de les entitats socioeconòmiques és molt confiar i poc organitzar un projecte ambiciós, avaluable i útil”.

    La segona proposta que des del Compromís es veu necessària per a la major incidència del pla aporta una novetat al tema de l’ocupació. Gilabert ha explicat que “volem proposar al govern municipal una nova línia de treball, que entenem interessant, una nova línia que ja s’ha desenvolupat a més de 30 municipis, amb un èxit superior al 60%, es tracta d’una llançadora d’ocupació, destinada a 40 desocupats, amb un pressupost de 100.000 €, una filosofia de treball que està funcionant i que al nostre entendre necessitem”.

    Gilabert ha ressaltat la importància del problema de l’ocupació afirmant que “els Plans d’Ocupació estan bé, resolen situacions personals de vegades dramàtiques, però no milloren l’ocupabilitat posterior de la persona contractada per l’ajuntament; per això volem apostar per les llançadores d’ocupació una dinàmica de treball que registra una inserció laboral superior al 60%”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -