12/06/2024 - 21:05
Més

  Tallers gratuïts al Soterrani de les Idees d’Ontinyent

  Altres notícies

  L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i representants de l’associació AER (encarregada de la dinamització d’aquest espai) presentaven aquest matí els 4 tallers gratuïts de la nova temporada d’activitats per a emprenedors al “Soterrani de les Idees”, l’espai posat en marxa el passat mes d’abril pel Govern d’Ontinyent al marc del seu Pla de Reactivació Econòmica i Foment de l’Ocupació 2013-2014 per fomentar l’emprenedorisme.

  Un taller sobre “e-commerce” (venda per internet) obrirà aquest divendres 12 de setembre al subsòtan de l’edifici CREC un nou programa amb les que, explicava el primer edil, “fem un pas mes a la nostra línia de posar a l’abast de la ciutadania eines per eixir de la crisi aprofitant estes instal•lacions dotades amb internet gratuït, sales de reunió etc, l’ús de les quals volem fomentar amb aquest nou programa d’activitats, que reprèn el que ja encetarem abans de l’estiu”, destacava.

  Luis Cambra, Tècnic Superior en Desenvolupament d’Aplicacions Informàtiques i especialista en “Prestashop”, serà l’encarregat del taller “e-commerce: Llençat a la venda per internet”, del que deia que “està pensat per a aquells que encara no tenen cap tenda virtual o estan iniciant-se en este món. Entrarem a veure pros i contres de muntar una tenda virtual, sospesant el potencial que té este tipus de comerç front als problemes en els que haurem de enfrontar-nos. La idea del taller és que siga amè i participatiu, on puguem esclarir la major quantitat de dubtes possibles que tinguen els assistents”, apuntava.

  El taller, que tindrà lloc al Soterrani de les Idees el proper divendres 12 de setembre a les 19:30 hores, anirà succeït el 3 d’octubre pel taller “Slow Supply: Xerrada Slow Fashion, moda ètica”; el 7 de novembre per un taller sobre la utilitat de les ferramentes de Google; i el 12 de desembre pel taller “Internet de les coses. Objectes i màquines comencen a conviure amb nosaltres en internet”.

  Rafa Villarraso, coordinador de l’Associació d’Emprenedors Rurals AER en l’espai “coworking” d’Ontinyent, destacava que “es tracta d’activitats variades en les que internet i les noves tecnologies tenen especial importància, un programa pensat per als emprenedors que comencen amb els seus negocis o amb la gent que vol fer alguna cosa nova. Volem que siguen tallers pràctics i no massa llargs”, destacava.

  Villarraso recordava també que l’accés al soterrani (ubicat al Centre de Referència Econòmica de la Ciutat d’Ontinyent, al carrer Maians número 19) té entrada lliure tots els divendres de l’any, amb una tarifa per a la resta de dies de 60 euros a l’any o de 10 euros mensuals: “divendres qui vullga no sols pot vindre i preguntar, sinó també provar a utilitzar les instal•lacions i comprovar tots els avantatges que brinda aquest espai”, assenyalava. Des de la seua inauguració el 8 d’abril, el Soterrani de les Idees compta ja amb 21 persones inscrites que fan ús del mateix regularment, i va acollir 4 tallers entre els mesos de maig i juny que van reunir un total de 148 participants.

  Jorge Rodríguez destacava la importància “de poder dinamitzar el Soterrani de les Idees comptant amb l’experiència en el treball cooperatiu de l’Associació AER, a la que agraïm que posen a l’abast de tots i totes els seus coneixements en una jornades formatives com estes, ja que comptar amb els espais necessaris perquè els emprenedors puguen cooperar és molt important, però també ho és comptar amb una formació específica com la que anem a oferir amb estes jornades formatives”, concloïa.

  ¿Que és AER?

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -