24/04/2024 - 16:52
Més

    Compromís denuncia que Rodríguez no convoque Ple ordinari

    Altres notícies

    Aquest dimecres tenia lloc a la Seu de Compromís per Ontinyent una roda de premsa on els regidors Nico Calabuig i Paloma Alberola han denunciat que el govern de majoria absoluta de Jorge Rodríguez no convoque Plenari ordinari de l’Ajuntament d’Ontinyent aquest mes de novembre, així com la intenció de dissoldre la Comissió per a la Recuperació de la Memòria Democràtica. Els edils han exposat, així mateix, que presentaran una moció per al pròxim Plenari que té com a objectiu reclamar el compliment dels projectes i obres pendents del programa “Ontinyent Participa”.

    Jorge Rodríguez no convoca Plenari ordinari en novembre

    Respecte a la no convocatòria del Plenari ordinari per part de l’alcalde aquest mes, el regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha assenyalat que “segons l’Article 46.2 A de la Llei 7/1985 de 2 d’abril, Reguladora de les Bases de Règim Local, la convocatòria d’un Plenari ordinari mensual és obligatòria en municipis de més de 20.000 habitants, com és el cas d’Ontinyent”.

    Calabuig ha recordat la importància de celebrar Plenari ordinari, ja que “permet la tasca fiscalitzadora de l’oposició, a través de mocions, precs i preguntes, ubicats en l’ordre del dia. Front a açò, tot apunta que hi haurà Plenari Extraordinari, però no serà en novembre, sinó en desembre. Amb la qual cosa, la presència en l’ordre del dia de precs, preguntes i mocions dependria de si l’alcalde ho considera oportú”.

    El regidor ha assenyalat que “ho denunciem perquè és la segona vegada que ocorre en sis mesos de legislatura, ja que del 25 de juliol al 31 d’octubre no es va convocar cap sessió ordinària en tres mesos, amb la qual cosa es va sobrepassar fins i tot el límit dels municipis de 5.000 habitants”.

    “En eixe cas no vam denunciar la situació perquè des del Govern s’al·ludia als fets relacionats amb la DANA com a motiu”, segons explicava Calabuig.

    L’edil concloïa que “el fet que açò s’haja repetit ens fa pensar que darrere hi hauria una estratègia, com les que acostuma a fer la dupla Jorge Rodríguez – Ricard Gallego, per intentar reduir a la mínima expressió el paper del Plenari, i dificultar la tasca de fiscalització de l’oposició. Açò se suma a la seua negativa a la nostra proposta per retransmetre els Plenaris per televisió”.

    La regidora Sayo Gandia planteja la dissolució de la Comissió de la Memòria Democràtica

    Per altra banda, el regidor ha manifestat la gravetat que suposa “la intenció mostrada per la regidora i presidenta de la Comissió per a la Recuperació de la Memòria Democràtica, Sayo Gandia, de dissoldre aquesta una vegada realitzat l’acte programat per al 15 de desembre, vinculat amb les víctimes exhumades a Ontinyent”.

    La comissió existeix des de 2015 arran d’una proposta d’Esquerra Unida que va comptar amb el vot favorable de Compromís per Ontinyent i el Partit Socialista, i tal com apuntava Calabuig, “tenia com a objectiu ser una eina per a la divulgació i el coneixement del que va suposar la Guerra Civil i el Franquisme a Ontinyent, motiu pel qual, en cas de confirmar-se aquesta voluntat del govern municipal, seria molt lamentable que es perdera l’oportunitat de convertir Ontinyent en un referent en la recuperació activa de la Memòria Democràtica”.

    “Per voler agradar als sectors més reaccionaris de la dreta, el partit del senyor Rodríguez, que ja no sabem quina ideologia té, no demostra un compromís ferm ni tan sols en una qüestió tan vinculada als valors progressistes com és la Memòria Democràtica”, ha declarat Calabuig.

    En aquest sentit, des de Compromís per Ontinyent han exigit “que la Comissió es mantinga i s’aposte decididament pel seu treball, que no acaba en la necessària dignificació de les 13 víctimes d’Ontinyent represaliades, sinó que va molt més enllà, en la tasca de donar a conéixer els fets i recuperar els espais de la Memòria”.

    Compromís demanarà al Plenari el compliment de les obres i projectes d’Ontinyent Participa

    Per últim, els regidors del Grup Municipal ha anunciat que presentaran una moció pel compliment dels projectes i obres pendents d’Ontinyent Participa.

    El motiu d’aquesta és “la nul·la resposta del Govern municipal a la nostra denúncia dels reiterats incompliments amb les obres pendents d’Ontinyent Participa, una mostra més de la paràlisi en la gestió de La Vall ens Uneix, que tenint 17 regidors són incapaços de tirar endavant projectes votats per la ciutadania fa 2 i 3 anys”.

    Tal com recordava Calabuig, “el que dóna valor a la participació ciutadana és que allò que la gent vota després siga acomplit i executat”. L’edil ha conclòs assenyalant que “demanarem el vot favorable de tot el Plenari per reafirmar la voluntat de totes les forces polítiques en el compliment d’allò que el poble d’Ontinyent ha manat”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -