30/05/2024 - 16:03
Més

  Compromís Denuncia la Insuficiència d’Ajudes per a la Regeneració de Montitxelvo

  Altres notícies

  La portaveu de Compromís a la Diputació de València, Dolors Gimeno, ha criticat la gestió dels recursos destinats a la gestió forestal i la prevenció d’incendis, particularment en resposta a l’incendi que va devastar més de 2.300 hectàrees a Montitxelvo, afectant a les comarques de la Vall d’Albaida i la Safor. Des de Compromís, es considera que l’actual govern provincial no ha invertit suficients recursos en prevenció d’incendis forestals, un tema que ha guanyat urgència dada la creixent situació d’emergència climàtica.

  La crítica es centra en els pressupostos provincials actuals, que segons Compromís, destinen menys de 12 milions d’euros a la gestió forestal i la prevenció d’incendis, una quantitat que la formació considera insuficient per afrontar adequadament els reptes actuals. Aquesta valoració va motivar l’abstenció de Compromís en el ple de la Diputació del passat 26 de març. Dolors Gimeno ha destacat que en desembre ja es van presentar dues esmenes per augmentar les partides de prevenció d’incendis forestals en 2 milions d’euros, esmenes que van ser rebutjades per PP Ens Uneix i VOX.

  La situació dels municipis afectats per l’incendi de Montitxelvo és particularment greu, havent perdut entre el 60% i el 90% de la seua superfície forestal, incloent paratges d’alt valor natural. Malgrat els requeriments d’ajuda des de novembre, tant de la Diputació de València com de la Generalitat, per a la regeneració ambiental de la zona, les accions s’han considerat tardanes i insuficients. Compromís també critica la retallada pressupostària que implicaria l’acomiadament de 300 bombers forestals a tot el territori valencià, una mesura atribuïda al govern de Mazón i al PP, que, segons ells, posa en risc el territori davant emergències forestals i ambientals.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

  La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -