30/05/2024 - 14:25
Més

  El barri medieval de La Vila a Ontinyent, testimoni de revitalització i història amb nous habitatges

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha anunciat una important actuació urbanística al barri de La Vila, que contempla la construcció de 12 habitatges en sòl públic. Aquest projecte, finançat amb fons de la Generalitat Valenciana, forma part d’un pla més ampli de regeneració urbana que inclou la expropiació de 7 immobles als carrers Roses Callarís i Trinitat.

  El regidor de Territori, Óscar Borrell, ha destacat que l’actuació, amb una inversió de 3 milions d’euros, suposa un pas endavant significatiu en la revitalització d’un dels barris més emblemàtics i històrics de la ciutat. El conveni amb l’administració autonòmica respon a l’obligació de donar compliment a una sentència relativa a un conveni previ incomplert per l’antic Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA).

  La complexitat del projecte ha requerit una sèrie de tràmits previs, incloent la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana, l’adquisició d’immobles en ruïna, i la redacció de projectes de demolició, obra nova, i reurbanització. “Després d’anys de treball i planificació, estem veient el final del túnel”, ha afirmat Borrell, assenyalant que l’actuació no només transformarà La Vila sinó que també millorarà la qualitat de vida dels seus habitants.

  El projecte a La Vila s’inscriu dins d’una estratègia més àmplia de l’Ajuntament per a la regeneració urbana, que ja ha vist altres actuacions com la consolidació d’immobles al carrer Muralla, la recuperació de l’antiga muralla medieval, i la millora de l’accessibilitat al barri. “Amb totes estes obres, millorem encara més les condicions per a viure en aquest barri històric”, ha conclòs Borrell, expressant el compromís municipal d’explorar totes les opcions possibles per a continuar amb aquestes actuacions.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

  La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -