19/03/2024 - 11:51
Més

    Compromís demana més control del compliment de normes COVID en la desescalada per evitar nous brots

    Altres notícies

    Nico Calabuig i Paloma Alberola han recordat que la incidència a Ontinyent “duplica la mitjana valenciana i quasi quadruplica la de Xàtiva o Alcoi“, i han demanat al govern municipal “que faça més pedagogia de les normes i recomanacions” i “que active dispositius efectius de control davant la nova desescalada perquè no es repetisca el resultat desastrós del Nadal”

    Aquest dimarts, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha registrat un prec en el qual ha demanat més pedagogia i mesures de vigilància per part del govern municipal, amb l’objectiu d’aconseguir el compliment de les normes i mesures de distanciament, reunió i horaris durant la desescalada iniciada aquest mateix dilluns. El regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola han insistit en la importància de gestionar la desescalada de manera correcta, per evitar situacions viscudes mesos enrere, que han desembocat en una tercera onada de la COVID-19 molt greu a Ontinyent, el País Valencià i l’Estat espanyol.

    El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha recordat que “les xifres d’incidència del virus a Ontinyent encara dupliquen la mitjana valenciana i quasi quadrupliquen les de ciutats veïnes com Xàtiva o Alcoi, i per tant, cal extremar les precaucions en aquesta desescalada. Per això demanem al govern municipal que faça més pedagogia de les normes i recomanacions, per tal d’evitar, en la mesura de les possibilitats, brots i repunts de contagis, que continuen agreujant les dades d’incidència del virus en la ciutat”.

    Noves meures de la desescalada després de la tercera onada de la Covid-19

    “Així mateix, seria fonamental que des del govern municipal, a través de la Policia Local i amb el suport de la resta de cossos de seguretat, s’activen dispositius efectius de control davant la nova desescalada, perquè no es repetisca el resultat desastrós que el Nadal va suposar a tot arreu. Malauradament, arreu de l’Estat estem veient situacions que van en contra del bé comú, com festes i reunions il·legals i altres actituds incíviques d’algunes persones, que afecten molt negativament al conjunt de la societat, per la seua irresponsabilitat. Per aquest motiu, i esperant que aquestes situacions no es donen a Ontinyent, plantegem que existisca una vigilància adequada per al compliment de les mesures”, ha manifestat Calabuig.

    La regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha subratllat que “en una situació de pandèmia com aquesta, cada acció individual i col·lectiva compta, perquè pot provocar efectes nefastos sobre tots i totes. Per això insistim en la necessitat de continuar fent pedagogia sobre les conductes adequades en aquests temps complicats que ens ha tocat viure. És clau per a poder evitar situacions tan dramàtiques com la quantitat de morts i contagis que estem vivint, seguir totes les mesures i recomanacions, per tal de baixar la pressió hospitalària, continuar amb el procés de vacunació i reduir la possibilitat de propagació del virus”.

    Alberola ha exposat que “totes i tots estem cansats d’aquesta situació, però hem de ser conscients que encara podríem estar pitjor si no complim i fem complir les normes sanitàries, perquè aquest incompliment podria tornar a derivar en una saturació hospitalària que retardaria més el procés de vacunació i ens allunyaria encara més del final d’aquesta maleïda pandèmia. És fonamental que continue la implicació de totes les institucions, també de l’àmbit local, per no abaixar la guàrdia i caure en noves situacions de contagi descontrolat, alta mortalitat i necessitat de restriccions més dures”.

    Des de Compromís per Ontinyent han conclòs incidint en “el to constructiu i propositiu de la petició, així com el nostre oferiment a col·laborar en l’adopció de les mesures que el govern municipal puga aplicar. Amb la cooperació entre totes les forces polítiques i la implicació de tota la ciutadania podrà fer-se un poc més fàcil aquest camí”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent amplia els espais verds fins arribar als 146 amb una superfície de 635.000 m2

    L’Ajuntament trau a licitació el nou plec de manteniment de parcs i jardins que donarà cobertura a les noves necessitats en esta matèria
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -