24/04/2024 - 15:41
Més

    Avui comença el judici del “Cas Alqueria”

    Altres notícies

    El judici a l’expresident de la Diputació de València i actual alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, pel conegut com a cas Alqueria comença avui 19 de setembre i es preveu que finalitze el 25 de novembre, segons el calendari del jutjat.

    El jutge del cas Alqueria va obrir al febrer de 2021 judici oral contra Rodríguez i altres encausats per delictes de malversació i prevaricació suposadament comesos mitjançant una presumpta simulació de contractes d’alta direcció en l’empresa pública Divalterra, l’antiga Imelsa, dependent de la Diputació de València. Aquesta decisió va ser corroborada al març per l’Audiència Provincial de València, que va rebutjar els recursos dels imputats i va confirmar l’obertura de judici.

    Durant aquesta setmana, concretament els dies 19, 20 i 21 de setembre es dedicaran aa qüestions prèvies i la declaració dels acusats es preveu per alel 26 al 29 de setembre i del 3, al 6 d’octubre.

    Entre el 10 i el 28 d’octubre i el 2 de novembre serà el torn dels testimonis, mentre que les pericials es presentarán el 3, i 7 de novembre, i finalment, les conclusions i informes seran el 10, 11, 16, 17, 21, 23, 24 i 25 de novembre.

    Després de conéixer l’assenyalament de Jorge Rodríguez Jorge Rodríguez ha destacat la seua confiança en la justícia i en el convenciment de la innocència de totes les persones imputades assegurant que “tot acabarà bé, perquè la veritat només té un camí”.

    En aquest sentit Rodríguez ha insistit que el cas Alqueria “no hauria d’haver existit”, i ha afegit que “per a l’única cosa que ha servit és per a generar dolor i malgastar recursos públics”. “Tant la desproporcionada operació policial, amb la detenció de pares i mares de família honrats, fins a la mateixa instrucció del jutge i del fiscal, han generat molt de dolor, sentiments d’indefensió i molta ràbia, que és per a l’única cosa que ha servit”.

    La Fiscalia Anticorrupció sol·licita huit anys de presó i 20 d’inhabilitació per a Rodríguez. I estén la mateixa petició de presó al qual fora el seu cap de gabinet en la corporació provincial, Ricard Gallego, a l’assessor Manuel Reguart (tots dos per cooperació necessària) i per als dos exgerentes de l’empresa pública Divalterra, Agustina Brines (per Compromís) i José Ramón Tiller (pel PSPV). L’acusació particular, que exerceix el grup del PP en la Diputació, reclama 18 anys de presó i altres 15 d’inhabilitació per a l’expresident.

    Rodríguez va dimitir del seu càrrec provincial al juny de 2018 després de ser detingut i a continuació posat en llibertat. Després va revalidar l’alcaldia d’Ontinyent amb el partit de La Vall ens Uneix que va formar quan els socialistes li van vetar per a encapçalar la llista en les eleccions municipals de 2019. Rodríguez va guanyar per majoria absoluta, sent ja investigat.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -