20/04/2024 - 9:01
Més

    Una esmena de Podem i Compromís pot fer canviar la cúpula de Caixa Ontinyent

    Altres notícies

    Podem, la marca valenciana de Podemos, encapçalada per Antonio Montiel, ha presentat una esmena per modificar la Llei de Caixes d’Estalvis actual amb l’objectiu de limitar els mandats.

    La proposta, inclosa dins la Llei d’acompanyament als Pressupostos del 2017, i que compta amb el suport de la Coalició Compromís, busca revisar la Llei de Caixes d’Estalvis, vigent des del 2015, i impulsada per l’anterior govern del Partit Popular d’Alberto Fabra.

    Allò que es planteja des de Podem és la limitació de la permanència de tots els membres en el consell d’administració de les caixes d’estalvis. Actualment, i segons es planteja en l’article 20.1 de la Llei, “els vocals independents del consell d’administració i de la comissió de control no podran ostentar aquesta condició durant un període superior als 12 anys”. La modificació suposaria que als vocals independents, que tenen aquesta limitació de 12 anys, se sumen la resta de membres.

    La mesura, en cas de ser aprovada, afectaria a Caixa Ontinyent, única caixa d’estalvis valenciana supervivent, i provocaria la impossibilitat que el seu actual president, Antonio Carbonell, poguera continuar al capdavant de l’entitat. El mateix ocorreria amb el vicepresident, Antonio Gil Montes, i el vocal José Pla Barber, que també han superat els 12 anys de permanència al consell d’administració. Quant als altres actuals membres, sí que podrien continuar, ja que van entrar als anys 2010 i 2013. L’esmena pren protagonisme pel fet que coincideix amb la renovació, en els pròxims mesos, del consell d’administració de l’entitat.

    Des de Compromís s’ha defensat la proposta pel seu objectiu de limitar els mandats i no repetir errors ocorreguts en el passat amb altres caixes d’estalvi com Bancaixa o CAM. A més, la coalició, que explicava la seua postura al mitjà Valencia Plaza, recorda que es tracta d’una petició dels sindicats de l’empresa i a més, pretén buscar una igualtat entre tots els vocals, independents o no. Així mateix, neguen que l’objectiu siga retirar del càrrec a Carbonell per posar una persona afí a Compromís, com han assegurat altres veus.

    Pel que fa al PSPV, fins al moment no ha acceptat la proposta.

    Font: Valencia Plaza i redacció pròpia

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -