L’Ajuntament d’Ontinyent ha tret a concurs públic el plec de condicions per a la contractació de les obres d’urbanització del carrer Sant Antoni, per import de 1.429.599,25 euros iva inclós. El termini per a la presentació d’ofertes de les empreses estarà obert fins al proper 29 de novembre. L’actuació, que compta amb una aportació dels fons europeus FEDER del programa EDUSI, tindrà un termini d’execució de 10 mesos, i donarà prioritat als vianants i crearà una nova plaça i zona d’esplai polivalent per a la ciutadania, com a aspectes més destacats.

El regidor de Territori, Joan Sanchis, explicava que el projecte elaborat per la UTE Miguel del Rey Aynat–AIG Arquitectura “té un plantejament on el confort i la seguretat de les persones vianants són prioritàries, en sintonia d’allò que es va plantejar al procés Ontinyent Participa, que és d’on va sorgir la idea, i del grup de treball i els tallers que es van posar en marxa posteriorment, així com de les així com les indicacions del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS)”.

L’actuació contempla contempla que la nova plaça mantindrà el carril dret de circulació (que no donarà accés a la Plaça Coronació) i anul·larà l’esquerre, creant un nou espai on es mantindrà la font existent datada en 1893; s’augmentarà la vegetació amb espècies autòctones i conservant els arbres existents; i s’introduirà un nou paviment de tipus mosaic a la calçada. Així mateix, es renovarà el subministrament d’aigua, clavegueram i s’aprofitarà per instal·lar gas ciutat i telecomunicacions.

Cal recordar que les places d’estacionament s’eliminen a excepció d’aquelles que es reserven per a càrrega i descàrrega, tot i que el veïnat disposarà abans que acabe esta obra d’una nova zona d’aparcament gratuït a escasos 200 metres, amb 150 places en l’entorn de la Plaça Ovidi Montllor, on es quadruplicarà l’actual espai d’estacionament de 55 vehicles, pasant així a 205.

Mira l’enquesta sobre què pensen els nostres lectors sobre la reforma del carrer Sant Antoni

Aceptes la reforma de Sant Antoni?

View Results

Loading ... Loading ...