Ontinyent inicia el 775 com a Vila Reial

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, va declarar iniciada la celebració del 775 aniversari d’Ontinyent com a Vila Reial. Ho feia en l’obertura del ple extraordinari que es va celebrat al Palau de La Vila per commemorar el “9 d’Octubre”, on avançava que esta efemèride serà celebrada a la ciutat fins al 25 d’abril, incloent activitats diverses de les que es donaran detalls pròximament.

Com als últims anys, l’acte institucional del “9 d’Octubre” estava precedit per la interpretació de música i balls tradicionals a càrrec del Grup de Danses d’Ontinyent i el Grup de Percussió i Dolçaina “El Regall” a la Plaça Major, així com la interpretació del “Ball de l’Àguila” a càrrec de l’Associació de Gegants i Cabets, acompanyats pel grup de percussió i dolçaina “La Colla”. En acabar el ball, l’Àguila encapçalava una processó cívica amb la corporació municipal i els guardonats fins al Palau de la Vila, on se celebrava el ple.

Allí, l’alcalde i els portaveus dels grups municipals lliuraven els reconeixements que la corporació atorga a persones i associacions pel seu treball per la ciutat. Estos guardons enguany eren per als alcaldes i alcaldesses que ha tingut la ciutat durant els 40 anys transcorreguts des de les primeres eleccions democràtiques a Espanya: Rafael Tortosa, Vicent Requena (que va estar absent a l’acte), Lina Insa, Rafael Portero i Manuel Reguart; així com al Grup Scout Mafeking 167 d’Ontinyent, el Cine Club Utiye i l’Associació d’Amics dels Reis Mags. 

La intervenció inicial de l’alcalde donava pas al cronista de la ciutat, Alfred Bernabéu, qui feia un recorregut per diversos aspectes de la història de la ciutat a mitjans del segle XIII, apuntant que “775 anys després, els ontinyentins recordem el naixement com a poble; però també hem de mostrar-nos orgullosos del nostre present”, tot destacant que s’ha de saber valorar “les nostres virtuts com a comunitat ciutadana, i entre elles, la solidaritat”. Una solidaritat de la que posava diversos exemples, entre ells “la solidaritat ciutadana front a l’adversitat causada per un riu desbordat, que el passat 12 de setembre va inundar les cases dels veïns de la Cantereria”. També feia referència al canvi de la ciutat a les últimes dècades, quan la ciutat ha passat del monocultiu tèxtil a la diversificació, comptant ara per exemple amb dotacions educatives “inimaginables fa pocs anys”; per a finalment passar a enumerar els mèrits dels guardonats i guardonades amb els premis 9 d’Octubre d’enguany.

Després del lliurament de premis, era Rafael Tortosa, primer alcalde de la democràcia, l’encarregat d’intervenir en representació de la resta d’homenatjats. Tortosa repassava els mèrits de les associacions guardonades i també dels alcaldes guardonats, dels que deia que “formem una cadena que no ha acabat, i que segueix amb l’actual alcalde, tan mereixedor com nosaltres d’aquest homenatge”, incidint en l’evolució que ha registrat la ciutat en tots els aspectes des de l’arribada de la democràcia.

La programació d’actes de celebració del 9 d’octubre a Ontinyent incloïa als dies previs una partida de pilota, un concert de “El Regall” a la nova zona verda adjacent al Molí Descals; un contacontes sobre la figura de Jaume I i l’inici ahir dimarts de la prèvia del VIII Festival de Circ i Teatre d’Ontinyent. La programació es reprendrà esta vesprada amb dues actuacions més de la previa del Festival, i continuarà dvendres a la Sala Gomis amb l’espectacle musical de Josep Aparici “APA” “Flamencianes”; i finalment dimarts 15 d’octubre es tancaran amb res conferencies a la Casa de Cultura dins del VI Cic

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Comerç In presenta la setmana exprés de rebaixes en prop de 30 establiments

L’associació de comerciants Comerç In d’Ontinyent ha previst una setmana exprés amb rebaixes de fins …