02/12/2023 - 16:07
Més

  La realitat de les dones de l’Equador arriba a Ontinyent amb el programa “Ser dona al Sud”

  Altres notícies

  Ontinyent, 14 de març de 2023.- L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, acompanyat per la diputada provincial i regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix; i la regidora de Cooperació, Katty Ushiña, ha rebut a l’Ajuntament de la ciutat a una delegació de dones equatorianes participants del programa de sensibilització “Ser dona al sud 2023” del Fons Valencià per la Solidaritat, cofinançat per la Diputació de València. Aquest programa, en el marc del Dia Internacional de les Dones, es planteja per a donar a conéixer la realitat de les dones i la lluita per la igualtat de gènere i contra la violència masclista als països del sud; exposar com han canviat les seues vides a conseqüència del projecte de cooperació internacional al desenvolupament del Fons que els afecta; i d’intercanviar coneixements i experiències amb el municipalisme valencià.

  Durant la visita, l’alcalde, les regidores i les participants en el programa han compartit experiències, coneixements i realitats en matèria de polítiques d’igualtat i de desenvolupament socioeconòmic amb perspectiva de gènere que fomenten l’autonomia de les dones. En concret, a Ontinyent, la delegació equatoriana durà a terme a la vesprada una conferència al voltant d’una exposició per a traslladar la seua realitat i la incidència que ha tingut el municipalisme valencià solidari -a través del Fons- en el desenvolupament propi, familiar i territorial. D’altra banda, es duu a terme una jornada de convivència amb persones de la corporació i tècniques, així com amb entitats socials, per a compartir eines que transformen la vida de les dones.

  La delegació equatoriana està formada per Zoila Chimborazo, artesana i presidenta de la “Cooperativa Pare Rafel González”, Flor Lema, artesana i gerent de la cooperativa, Danilo Barreto, director de Desenvolupament Social del municipi equatorià de Biblián, i Estefania Crespo, tècnica de Suport Social de Biblián. El testimoniatge de la delegació de l’Equador, recorrerà més de 20 municipis de la Comunitat Valenciana socis del Fons durant el mes de març.

  “Ser dona al Sud”, una visió global de la lluita per la igualtat

  “Ser dona al Sud” va nàixer en 2004 i, després de 18 edicions, s’ha consolidat en un programa d’educació per al desenvolupament del Fons amb veus del sud que han col·laborat o s’han beneficiat en projectes de cooperació internacional al desenvolupament, en el sector d’igualtat i enfortiment institucional, juntament amb el Fons Valencià. En l’edició de 2022 van participar a “Ser dona al Sud” al voltant de 800 persones de diferents municipis valencians. En la present edició, el Fons aposta per a mantindre els alts nivells de persones valencianes sensibilitzades a través dels testimoniatges de la delegació equatoriana, la qual pertany a la “Cooperativa Pare Rafael González” del municipi de Biblián, entitat amb la qual coopera el Fons.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -