01/12/2023 - 21:47
Més

  La presentació d’un llibre sobre dones creadores obrirà la programació del 25-N a Ontinyent

  Es comptarà amb activitats per a menuts i joves de diferents edats, un concert i una jornada central amb lectura d’un manifest i una manifestació

  Altres notícies

  La presentació del llibre “El foc i la cendra. Dones creadores i tràgiques” d’Antonio Gómez, obrirà el proper dimecres 22 de novembre la programació del 25-N, dia internacional de l’eliminació de la violència contra la dona. Una programació que comptarà també amb activitats per a alumnat i joves de diferents edats, un concert i una jornada central amb lectura d’un manifest i una manifestació. La regidora d’Igualtat, Paula Soler, destacava l’interès “d’arribar a diferents tipus de persones però també de donar una atenció específica amb activitats xiquetes, xiquets i adolescents, que són el futur d’una societat que està evolucionant i que hem de construir entre totes i tots”.

  L’activitat que obrirà la programació serà dimecres a les 19:30 hores al Museu del Tèxtil amb la presentació del llibre “El foc i la cendra. Dones creadores i tràgiques” per part del seu autor, Antonio Gómez, qui serà introduït per la comunicadora i activista feminista Tere Mollà Castells, en un acte presentat pel regidor de Cultura, Àlex Borrell. El llibre repassa la trajectòria de catorze artistes i intel·lectuals europees i americanes del segle XX, algunes convertides en símbols de la cultura popular contemporània i d’altres que per contra, romanen desapercebudes malgrat la seua lucidesa creativa. Noms com les poetes Marina Tsvetàieva i Ingeborg Bachmann, escriptores com Lucia Berlin i Susan Sontag, cantants com Janis Joplin i Amy Winehouse, l’escultora francesa Camille Claudel o l’artista jueva Charlotte Salomon.

  El mateix dia 22 tindrà lloc a l’IES Pou Clar l’activitat per a alumnat d’ESO “Crash Pum Zas Ñam Guau” un projecte grupal on a partir del teatre es vol arribar al descobriment i reflexió al voltant de la realitat dels i les adolescents i la seua actitud davant la mateixa, buscant el diàleg i la reflexió amb el públic després de la representació. A l’endemà, dijous 23 de novembre, a les 19:30 al Centre Cultural Caixa Ontinyent tindrà lloc el concert “Veus silenciades” a càrrec de La Vila Emsemble, un acte organitzat per l’Associació Tyrius d’Ontinyent on es comptarà amb músics i músiques d’aquesta agrupació que forma part de la Societat Musical Vila de Bocairent.

  Finalment, la jornada central serà divendres 24 de novembre, amb la lectura grupal a les 12:00 hores a la Plaça Major del manifest que cada any elabora el Consell de les Dones per la Igualtat d’Ontinyent acte on també participarà l’alumnat de l’IES Pou Clar i Jaume I. El mateix dia, de vesprada, a les 19:00 hores, des de la Plaça Sant Domingo tindrà lloc la manifestació 25N que anirà acompanya d’una batucada, amb la participació de la Muixeranga de la Vall d’Albaida i de dolçaines i tabals.

  Complementàriament, durant els mesos d’octubre i novembre la regidoria d’Igualtat impulsa altres activitats com una auditoria de seguretat amb perpectiva de gènere el projecte “La Perruca de Luca” dirigida a l’alumnat d’Educació Infantil i tallers d’educació sexual dirigits a alumnat de l’IES l’Estació. Paula Soler animava a la ciutadania “a sumar-se i participar d’una programació amb la que volem moure a la reflexió sobre les desigualtats que encara patim les dones pel fet de ser-ho i contra les quals és necessari mobilitzar-se i actuar”, concloïa.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -