12/06/2024 - 20:29
Més

  Joves PV condemna l’atac LGTBI-fòbic a l’IES Pou Clar d’Ontinyent

  Altres notícies

  Joves PV de la Vall d’Albaida condemna l’atac LGTBI-fòbic a l’IES Pou Clar d’Ontinyent

  L’organització juvenil Joves PV de la Vall d’Albaida ha manifestat el seu rebuig contundent davant l’atac LGTBI-fòbic que ha patit l’IES Pou Clar d’Ontinyent. Els fets van ocórrer quan es van trobar esvàstiques i pintades amb frases com “VIVA ESP” i “VOX” tapant un mural que representava una bandera LGTBIQ+ i missatges en defensa de la diversitat.

  Suport a la comunitat educativa

  Joves PV ha mostrat el seu suport a tota la comunitat educativa de l’IES Pou Clar, destacant la necessitat de combatre qualsevol tipus d’atac LGTBI-fòbic a la comarca. Han destacat que els discursos d’odi promoguts per l’extrema dreta i el feixisme, especialment per VOX, estan amenaçant els drets del col·lectiu LGTBIQ+ i qualsevol mostra de diversitat.

  Rebuig als discursos d’odi

  L’organització ha denunciat que aquest acte vandàlic és una mostra de l’avanç de la LGTBI-fòbia promoguda per l’extrema dreta, i ha criticat la complicitat de certs sectors polítics amb aquests discursos reaccionaris. Han reafirmat el seu compromís de treballar per visibilitzar i protegir la diversitat a la comarca, ressaltant que no permetran que una minoria ultra qüestione els drets del col·lectiu LGTBIQ+.

  Agressions a València

  A més de l’incident a Ontinyent, el mateix cap de setmana s’ha registrat una agressió homòfoba a València, on un grup de joves va atacar brutalment un jove de 20 anys, que va ser traslladat a l’hospital la Fe. També, un grup de quatre persones va ser expulsat d’un restaurant per portar ventalls LGTBIQ+. Joves PV ha alertat sobre la legitimació dels discursos LGTBI-fòbics des de les institucions, subratllant la necessitat d’erradicar aquestes actituds.

  Campanyes de conscienciació

  Per fer front a aquests fets, Joves PV Vall d’Albaida ha anunciat la seva intenció de llançar campanyes de conscienciació a la comarca, amb l’objectiu d’erradicar qualsevol missatge d’odi i promoure valors de diversitat i igualtat. Han destacat la importància de crear un clima d’orgull per la diversitat als pobles de la comarca.

  III Orgull LGTBIQ+ de la Vall d’Albaida

  L’organització ha recordat que el dia 6 de juliol tindrà lloc el III Orgull LGTBIQ+ de la Vall d’Albaida a Otos. Han fet una crida a la participació per demostrar que la comarca és diversa i que estan decidits a combatre qualsevol atac i discriminació amb orgull.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -