21/04/2024 - 16:59
Més

  El PSOE d’Ontinyent critica l’augment del 55% de la taxa de residus

  "Martinez: “ Suprimiran la bonificació del 50% de l'IBI i de l'IAE per la instal·lació de plaques solars, sense tindre prevista l'alternativa que fomente mesures de sostenibilitat en els habitatges o instal·lacions”.

  Altres notícies

  El portaveu del Partit Socialista a l’Ajuntament d’Ontinyent considera que l’increment de quasi 55% en les taxa de residus per a l’any 2024 és conseqüència de la “inacció” del Govern municipal.

  El Govern d’Ontinyent suprimirà la bonificació del 50% de l’IBI i de l’IAE per la instal·lació de plaques solars, sense que tinguen prevista alternativa d’ajudes directes o sistema que fomente mesures de sostenibilitat a particulars.

  En gestió tributària, “l’Ajuntament no pensa en els ciutadans, es va aprovar a proposta de Ens Uneix l’externalització del cobrament de l’IBI a través de la Diputació de València, sense aclarir els beneficis d’eixa mesura, que ara veiem que no són tals” manifesta Martínez. “Això suposarà que els ciutadans hagen de tramitar dos comptes tributaris en comptes d’un, un a l’Ajuntament d’Ontinyent i un altre en la Diputació de València. L’externalització de la gestió impedeix ara que es bonifique el 50% de l’IBI als veïns que utilitzen plaques solars, perquè la Diputació no contempla aquesta bonificació. Per tant va ser una mesura presa sense considerar les necessitats de la ciutadania.” explica José Antonio Martínez portaveu socialista a l’Ajuntament d’Ontinyent.

  La recollida de residus urbans és una competència obligatòria dels Ajuntaments, que ha de vetlar per garantir el seu servei i modernitzar les seues infraestructures per a tractar d’ajustar-se a la normativa vigent tant estatal com europea i les obligacions i adaptacions que això comporta. “Com l’Ajuntament no ha fet els deures, quan tocava, ara l’hem de pagar entre tots” manifesta José Antonio Martinez, portaveu del grup socialista municipal.

  A més es troba a faltar que el Govern d’Ontinyent siga més reivindicatiu amb la Generalitat, “sembla que estan molt agust, amb un govern que ens puja l’aigua” manifesta Martinez. “Necessitem un ajuntament que reclame mesures a la Generalitat davant l’augment del rebut de l’aigua, amb el cànon de sanejament.”

  Les noves ordenances fiscals de Ens Uneix a l’Ajuntament d’Ontinyent, que “s’aprovaran sense consens”, incrementaran no sols el cost de la gestió de residus (el rebut dels fems) sinó també l’eliminació de bonificacions el que suposa la “desincentivació” a implementar mesures de sostenibilitat, “just el contrari del que ara es necessita.”, manifesta Martinez.

  El Grup Socialista d’Ontinyent denuncia la “pujada de les taxes” que pagaran els ciutadans i les xicotetes i mitjanes empreses d’Ontinyent. El portaveu del PSOE denuncia que “el Govern local aprofita la seua majoria absolutista per a modificar les ordenances fiscals, sense oferir una millora dels serveis”. “La ciutadania i empreses d’Ontinyent només notaran l’increment del pressupost municipal en un lloc, en la seua butxaca, ja que haurà de pagar més taxes sense rebre uns millors serveis”, critica el portaveu del PSOE.

  “No es pot vendre una pujada del pressupost que en la pràctica només comporta un sobrecost per als nostres ciutadans i empreses, no podem gravar més a les nostres xicotetes i mitjanes empreses si realment volem que hi haja major activitat econòmica teixit. És inadmissible que s’eliminen bonificacions i al mateix temps s’aprofite per a pujar de manera descomunal la taxa de residus sense que millore ni un dels serveis ni s’incrementen en un cèntim les inversions anuals”, ha criticat José Antonio Martinez

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -