12/06/2024 - 20:56
Més

  Un nou projecte permetrà l’actualització de la xarxa informàtica de l’IES L’Estació

  Altres notícies

  La III Mostra d’Innovació i Educació, emmarcada dins de la III Setmana Pedagògica d’Ontinyent, ha reunit aquests dies setze centres educatius de la ciutat que han explicat la seua oferta formativa així com alguns dels projectes que està duent a terme el professorat. Un dels centres participants ha sigut l’IES L’Estació, que, després d’inaugurar la setmana amb la conferència de l’educador Juan Torres Mancheño, ha presentat al Centre Cultural Caixa Ontinyent l’últim dels seus projectes d’innovació, una iniciativa amb què s’ha pretés millorar les condicions d’accés a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació. “Aprofitant els coneixements de l’alumnat de 1r de Sistemes Microinformàtics i Xarxes, s’han desplegat punts d’accés sense fils i s’està modernitzant el cablejat de xarxa; a més, estem configurant i estructurant les connexions i documentant el treball”, explica Ferran Mas, professor d’Informàtica i un dels promotors del projecte, on també participen Vanesa Capsi, Pere Crespo, Miquel Sanchis i Juan Torres.
  Segons comenten els seus creadors, la materialització d’aquesta iniciativa, anomenada Desplegament TIC a l’IES L’Estació, està suposant l’aplicació a les aules d’una metodologia denominada Aprenentatge Servei, una ferramenta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol pla ben articulat, la qual cosa implica una sèrie de beneficis per a la col·lectivitat que ha concebut el projecte.

  La participació de l’IES L’Estació en la III Setmana Pedagògica s’ha completat amb la ponència de Juan Torres al Centre Cultural Caixa Ontinyent, on va parlar de les accions conjuntes que cal establir en l’educació amb la innovació. “Quan el vincle entre professor i alumne funciona, és màgic”, va manifestar Torres durant la seua intervenció. “Si no treballem junts, mai podrem avançar”, afegí el segon millor docent de Formació Professional del país.

  L’IES L’Estació també ha visitat la IV Fira de l’Estudiant, on el professorat i l’alumnat del Batxillerat Artístic i dels Cicles Formatius d’Administració, Comerç i Informàtica han mostrat els diferents estudis i possibilitats formatives que hi ha al centre educatiu.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -