19/05/2024 - 21:45
Més

  Diputació reprén el projecte ‘Quatre Camins’ per a millorar la connexió entre Llutxent, Castellò de Rugat, Benicolet i La Pobla del Duc

  La vicepresidenta segona i responsable de Carreteres, Reme Mazzolari, acompanyada per la vicepresidenta primera, Natalia Enguix, es reunix amb els alcaldes i alcaldesses dels quatre municipis de la Vall d'Albaida

  Altres notícies

  La Diputació de València reprendrà el projecte ‘Quatre Camins’ per a millorar la connexió entre Llutxent, Castellò de Rugat, Benicolet i La Pobla del Duc, una infraestructura de vital importància per a les comunicacions i la vertebració territorial a la comarca de la Vall d’Albaida. Esta és la principal conclusió de la reunió mantinguda este dimarts per la vicepresidenta segona i responsable de Carreteres, Reme Mazzolari, acompanyada per la vicepresidenta primera, Natalia Enguix, amb les alcaldesses de Llutxent, Xaro Boscà, i Castellò de Rugat, Vicenta Boscà, i els alcaldes de Benicolet, Iván Martínez, i La Pobla del Duc, Vicent Gomar.

  Al final de la trobada, Reme Mazzolari ha destacat “la predisposició absoluta de la Diputació a l’execució d’un projecte ja desenvolupat i inclòs en el programa de camins d’interés territorial”. La responsable provincial de Carreteres ha traslladat als alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats que la intenció del departament que dirigix “és portar avant l’obra, que està justificada tant pel mal estat del camí com per la importància estratègica per a les comunicacions de la comarca, encara que primer hem de comptar amb l’autorització de la Conselleria, en coincidir la major part del traçat amb una antiga vereda”. Sobre este tema, Mazzolari ha afegit que es va reunir recentment amb el secretari autonòmic d’Agricultura, Javier Bartolomé, per a abordar esta i altres qüestions.

  Per part seua, Natalia Enguix, vicepresidenta primera i primera tinenta d’alcalde a Ontinyent, capital de la Vall d’Albaida, ha explicat que l’actuació plantejada pels responsables locals d’estos quatre municipis de la Vall “és clau per a la cohesió social i econòmica de la comarca, ja que es tracta d’un camí que reduïx significativament la distància entre els municipis i pel qual transiten no sols els habitants d’estos pobles, sinó també visitants i empreses de la zona”. “Els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats volien conéixer l’estat actual del projecte, un eix vertebrador dels sectors agrícola i ramader que connecta a 8.000 persones, i ens hem compromés a reprendre-ho per a detectar si queden qüestions pendents i poder resoldre’ls com més prompte millor”, ha afegit Enguix.

  La via coneguda com ‘Quatre Camins’ és un enllaç essencial per a la mobilitat de persones i mercaderies en el cor de la Vall d’Albaida, un camí que amb el temps s’ha anat deteriorant i que en episodis de pluges presenta greus dificultats per al trànsit. El projecte, inclòs en la segona fase del programa de camins d’interés territorial de la Diputació, contempla la rehabilitació del ferm i la millora de la seguretat viària en tot el traçat.

  Camins d’interés territorial

  La rehabilitació de ‘Quatre Camins’ s’emmarca en el programa de millora de camins d’interés territorial de l’àrea de Carreteres de la Diputació de València, a través del qual la corporació provincial condiciona camins de diferents poblacions, de titularitat municipal, la importància vertebradora del territori dels quals transcendix del municipi al qual pertanyen.

  En este sentit, la titular de l’àrea de Carreteres, Reme Mazzolari, recorda que “una de les claus per a lluitar contra la despoblació és millorar les comunicacions de la província, motiu pel qual la Diputació invertix tant en grans infraestructures com en aquelles vies de menor grandària que donen un servei clau als xicotets municipis”.

  L’àrea d’Infraestructures “continua analitzant de manera periòdica la xarxa de camins de domini públic per a identificar vies de comunicació que són d’especial interés, ja siga perquè faciliten la mobilitat entre poblacions, perquè acurten distàncies, o perquè servixen per a unir punts rellevants per als veïns, entre altres criteris”, conclou Mazzolari.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -