12/06/2024 - 19:55
Més

  El IX Cicle de Cinema i Novel·la Negra celebra la diversitat cultural a Ontinyent

  Altres notícies

  El reconeixement a Rosa Montero encapçala el IX Cicle de Cinema i Novel·la Negra d’Ontinyent

  El IX Cicle de Cinema i Novel·la Negra d’Ontinyent, conegut com “Ontinyent Negre”, arranca aquest divendres amb un acte de reconeixement a l’escriptora i periodista Rosa Montero. Aquest esdeveniment, que tindrà lloc del 30 de maig al 8 de juny, ofereix una àmplia varietat d’activitats culturals, incloent projeccions de cinema, presentacions de llibres, tertúlies i altres esdeveniments destacats.

  Programació del Cicle

  El regidor de Cultura, Àlex Borrell, ha subratllat la importància d’aquest cicle cultural, que ha continuat celebrant-se fins i tot durant la pandèmia. L’organització de “Ontinyent Negre” està a càrrec del Club de Lectura La Llibreria i el Cine Club Utiye, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent a través de la regidoria de Cultura.

  Entre les activitats destacades, a més del reconeixement a Rosa Montero, el programa inclou la projecció de pel·lícules seleccionades especialment per a aquesta edició. Algunes de les pel·lícules que es podran veure són:

  • “Pájaros” (Espanya, 2024), dirigida per Pau Durà.
  • “Sangre en los labios” (Regne Unit, 2024), dirigida per Rose Glass, que es projectarà en anglès amb subtítols en castellà.
  • “Misericordia: los casos del Departamento Q” (Dinamarca, 2013), dirigida per Mikkel Nørgaard, en danès amb subtítols en castellà.
  • “Nina” (Espanya, 2024), dirigida per Andrea Jaurrieta.
  • “Sangre Fácil” (USA, 1984), dirigida per Joel Coen, en anglès amb subtítols en castellà.

  Activitats Complementàries

  A banda de les projeccions, hi haurà nombroses activitats al llarg del cicle:

  • Dijous 30 de maig a les 19.30 h al Centre Cultural Caixa Ontinyent: Presentació de la novena edició de la setmana negra per Natxo Úbeda i inauguració de la Setmana Negra per Aro Sáinz de la Maza, amb la presentació de la seua novel·la “Malart”.
  • Divendres 31 de maig a les 19.30 h al Centre Cultural Caixa Ontinyent: Xerrada sobre “Memòria, ciència-ficció i novel·la negra” amb Àlex Martín i Jordi de Manuel, coordinada per Joan Carles Ventura.
  • Dissabte 1 de juny a les 12.00 h a la cafeteria de l’Hotel Kazar: Tertúlia amb Josep Vicent Miralles, autor del llibre “Estiu”, moderada per Joan Carles Ventura.
  • Diumenge 2 de juny a les 11.00 h al celler de Rafa Cambra: Presentació de la novel·la “Valencia Roja” d’Ana Martínez Muñoz, amb tast de vi i dinar al celler.
  • Dijous 6 de juny a les 19.30 h al Centre Cultural Caixa Ontinyent: Presentació de les obres de Silvestre Vilaplana i Xavier Aliaga, coordinada per Santiago Sanchis.
  • Divendres 7 de juny a les 19.30 h al Centre Cultural Caixa Ontinyent: Presentació de la novel·la “Igual que ayer” d’Eduard Palomares, introduïda per Àngel Company.
  • Dissabte 8 de juny a les 19.30 h al saló d’actes de Caixa Ontinyent: Acte de cloenda amb el lliurament del Premi Ontinyent Negre 2024 a Rosa Montero, amb la participació d’Inma Llinares.

  Participació i Reconeixement

  El IX Cicle de Cinema i Novel·la Negra d’Ontinyent es consolida com una cita imprescindible per als amants del gènere, oferint una plataforma per a la cultura i la diversitat artística. La participació de figures de renom com Rosa Montero, així com la varietat de les activitats programades, garanteixen l’èxit d’aquesta edició.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -