El músic, director i compositor ontinyentí Saül Gómez digirirà una de les agrupacions del programa d’Estudis Orquestrals del centre, i permet als alumnes treballar amb directors i professionals de prestigi com és el cas del músic d’Ontinyent.

Per a l’ocasió, Saül Gómez ha triat un repertori que abarca música dels compositors més destacats del repertori de bandes. Concretament figuren algunes obres com ‘Vesprada d’abril’ d’Estimant Blanquer; ‘Cape horn’ d’Otto Schwarz, que comptarà amb la intervenció com a trompa solista de l’ex alumne de Musikene Fernando Casado; ‘Colonial Song’ de Percy Grainger; ‘A festival prelude’ d’Alfred Reed i la Simfonia núm. 2 ‘Teogònica’ d’Andrés Valero-Castells. Aquesta última obra s’interpretarà íntegrament per segona ocasió des de la seua composició.

Gómez qualifica aquesta oportunitat com “un autèntic luxe”, ja que li permet “treballar en un dels centres superiors de música amb més prestigi a nivell nacional”. En això se centra durant aquesta setmana en els diferents assajos programats i el resultat dels quals es podrà escoltar en el concert que se celebrarà el dissabte a l’auditori del centre musical situat en l’Europa Plaza de Sant Sebastià.

Saül Gömez és director de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent i de l’Orquestra Simfònica i Banda Simfònica de la Primitiva Xativina. A més, pròximament dirigirà com a convidat la banda simfònica del CIM L’Harmònica de Buñol, optant a la direcció titular d’aquesta prestigiosa formació.

ESTRENES

Quant a la seua labor compositiva, durant 2020 va estrenar dues obres. El mes de gener, la Banda Simfònica de la Societat Instructiva Musical (SMI) Santa Cecilia de Cullera va presentar ‘Scent’, un concert per a requinte i banda simfònica que li va encarregar el músic cullerense Javier Llopis. I el 8 de març, a Bèlgica, es va interpretar per primera vegada la seua Simfonia núm. 0 ‘Breathing bits’, un encàrrec de la banda Harmonie De Kunstvrienden de Sint-Eloois-Winkel que dirigeix Dimitri Bracke.

Molt prompte s’estrenaran diversos treballs: d’una banda ‘Breath’, un nou encàrrec de la Santa Cecilia de Cullera; dos documentals als quals ha posat la banda sonora i la versió per a banda de la seua obra ‘Gioia’, encàrrec de la Banda Municipal de Vitòria Gasteiz i el seu director Luis Orduña.

En aquests moments, el mestre està escrivint l’obra obligada del Certamen Internacional de Bandes de Música Vila d’Altea 2021, ‘Stones and siga’, que serà la seua Simfonia Núm. 1.