30/05/2024 - 14:27
Més

  El Campus d’Ontinyent de la Universitat de València i l’Ontinyent Club de Bàsquet, Premis Roure Valencià 2023

  Altres notícies

  Aquest divendres, Compromís per Ontinyent ha donat a conéixer les entitats guardonades en la XXV edició dels Premis Roure Valencià, uns reconeixements que atorga la formació valencianista des de fa més de dues dècades a persones i col·lectius que es caracteritzen per la seua lluita, esforç i compromís en diferents àmbits de la societat local i comarcal.

  Enguany, el Roure Valencià recau sobre el Campus de la Universitat de València d’Ontinyent, mentre que el Roure Jove reconeixerà totes les categories i equips de l’Ontinyent Club de Bàsquet. Així mateix, tornarà a entregar-se el Roure a la Trajectòria en el Compromís, que reconeixerà una persona del col·lectiu de Compromís per Ontinyent que haja treballat pels valors i el creixement del projecte valencianista, progressista i ecologista a nivell local i comarcal. Aquest guardó s’anunciarà en el mateix acte, que tindrà lloc el divendres 27 d’octubre, a les 20.00 hores, a l’avinguda del Llombo, davant el CEIP Lluís Vives. Posteriorment, se celebrarà un sopar de germanor al restaurant Cases de Borràs, situat al mateix carrer.

  En paraules del portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “un any més tornen els Premis Roure Valencià, una cita ineludible al calendari, que enguany compleix vint-i-cinc edicions reconeixent la tasca de persones i entitats pel progrés de la nostra ciutat i comarca en l’àmbit social, educatiu, esportiu, cultural, musical, etcètera. Com venim fent des de 2019, vinculem aquests guardons al mes d’octubre, prop del dia nacional de les valencianes i valencians”.

  Calabuig ha assenyalat que “enguany hem volgut premiar una entitat fonamental per al progrés de la nostra ciutat a través de la formació, com és el Campus d’Ontinyent de la Universitat de València, que enguany compleix 25 anys. Paral·lelament a les accions que s’han realitzat per a homenatjar a diferents persones de la societat civil que van impulsar l’arribada de la Universitat, en els quals hem participat, volíem reconéixer singularment al Campus de la Universitat, com a institució que al llarg dels últims 25 anys ha transformat la nostra ciutat, ha format centenars de persones en diferents disciplines, i ha impactat en la vida educativa, social i cultural d’Ontinyent. Amb el guardó encoratgem a tota la institució a continuar treballant de la mà de tota la societat pel futur d’Ontinyent i la Vall d’Albaida”.

  Per la seua banda, la coportaveu de Compromís per Ontinyent, M. Àngels Moreno, ha destacat que “en el cas de l’Ontinyent Club de Bàsquet, es tracta d’un reconeixement a la trajectòria d’un club humil, que té els seus orígens en l’escola pública i en valencià del CEIP Martínez Valls, i que ha evolucionat fins a convertir-se en el referent del bàsquet d’Ontinyent i la comarca, formant a moltes generacions de joves en els valors de l’esport. L’esperit de superació, la gran tasca de formació esportiva realitzada i la transmissió de valors dins i fora de la pista són un treball digne de ser reconegut amb el premi Roure Jove. Volem que aquest premi siga un impuls per al club, que continue acumulant èxits i portant ben alt el nom de la nostra ciutat”.

  Moreno també ha subratllat que “enguany, per segona vegada, també entregarem el Roure a la Trajectòria en el Compromís, que reconeixerà la contribució essencial d’una persona al projecte ampli i divers que és Compromís per Ontinyent. Aquest guardó, que vam iniciar l’any passat, el desvetllarem en el mateix acte”.

  El portaveu Nico Calabuig ha conclòs apuntant que “estem preparant amb molta il·lusió aquesta edició dels Premis Roure Valencià, que com sempre ens deixarà una vesprada i nit plena d’emocions. Tenim unes entitats guardonades de luxe, sorpreses durant l’acte i tancarem la celebració amb un sopar. És un acte obert al públic en general i, per tant, convidem a tota la ciutadania a acompanyar-nos el divendres 27 d’octubre en l’entrega de premis, i passar una estona de germanor amb nosaltres”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

  La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -