12/06/2024 - 19:43
Més

  Ontinyent replega la placa com a Municipi Turístic Singular de la Comunitat Valenciana

  Altres notícies

  Ontinyent ja compta amb el reconeiximent formal com a Municipi Turístic Singular de la Comunitat Valenciana, una distinció que des de la Generalitat Valenciana ja es va comunicar a l’alcalde Jorge Rodríguez la passada primavera, i que es plasma en la placa que replegaven aquest dimarts a València les regidores Àngels Muñoz i Sayo Gandía, de mans de la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes. En l’acte, que tenia lloc al Centre de Turisme CdT de València, també replegaven distincions els ajuntaments de Bocairent, Xàtiva, Canet d’En Berenguer, Enguera, Ademuz, Olocau i Aiora, així com les festes de Quart de Poblet i Bellús.

  Tant Àngels Muñoz, regidora de Festes, com Sayo Gandía, qui va se responsable de la regidoria de Turisme quan es va gestionar aquest reconeixement, coincidien en valorar positivament la consecució d’una distinció “que ens ajuda a mantenir condició de municipi turístic amb la nova normativa, un fet imprescindible per poder seguir accedint a les subvencions específiques per a municipis turístics com les que cada any convoquen la Generalitat Valenciana i la Diputació de València”.

  Entre els criteris, s’establien uns mínims de caràcter quantitatiu que afecten l’oferta, demanda i economia turística del municipi, com ara la població turística, el nombre de places d’allotjament turístic i de segona residència, i l’existència de recursos turístics de primer ordre, recollits en un catàleg per la Generalitat. Si no es compleixen els criteris, no es consideren les obligacions que els municipis també han de complir.

  A més d’haver aconseguit arribar a la xífra mínima estimada de 102.000 turistes i visitants anuals en base a les fòrmules de la Generalitat, i de tenir les places d’allotjament i segona residència mínimes, Ontinyent va aconseguir incloure al voltant de mig centenar de recursos de primer ordre al catàleg autonòmic de Bens d’Interés Turístic, com el Palau de la Vila, les esglèsies, l’ermita de Santa Ana, les festes, el Paratge del Pou Clar, el Museu del Tèxtil o la Fira de Novembre, entre d’altres.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -