12/06/2024 - 21:04
Més

  Drons controlaran el compliment del calendari de cremes durant l’Estat d’Alarma

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent està emprant els drons municipals per controlar el compliment del calendari de cremes establert per la Generalitat Valenciana durant l’Estat d’Alarma, que fins ara impedia qualsevol tipus de crema però que des del proper dimarts 21 d’abril contempla algunes possibilitats.

  La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, i el regidor de Policia Local, Pepe Gandia, coincidien en destacar la importància del compliment del calendari establert, explicant que «en cas contrari les persones infractores s’exposen a les pertinents sancions, un extrem perfectament evitable ajustant-se als dies en què es pot cremar o directament no cremant i utilitzant les alternatives que l’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania», explicaven.

  En aquest sentit, des del consistori s’ha explicat que coincidint amb la represa parcial de les cremes es va a reprendre el servei de trituració “in situ”, el préstec de trituradores domèstiques o la recollida de poda en saques al nucli urbà, serveis que ofereix l’Ajuntament i dels que es pot ampliar la informació en l’apartat «Gestió Administrativa-Medi Ambient» de la web municipal. Sayo Gandia destacava que «evitant les cremes evitem emissions de CO2 i lluitem contra el canvi climàtic; reduïm les molèsties pels fums i el risc d’incendis; i a més reaprofitem recursos útils per a la terra, raons més que suficient per optar per altres sistemes diferents a cremar», manifestava.

  Les modificacions al calendari de cremes local contemplen que des del proper dimarts 21 d’abril i fins al 1 de juny, en la zona 1 es podrà cremar únicament dimecres; en la 2 es podrà cremar únicament dijous i en la zona 3 es podrà cremar únicament divendres. Dissabtes, diumenges i festius no es podran fer cremes agrícoles, i des del 1 de juny i fins al 16 d’octubre estarà prohibit en tots els casos. L’horari autoritzat és des del trenc d’alba fins les 13:30 hores, moment que la crema haurà d’estar totalment extingida. Les cremes només es podran fer quan el nivell de preemergència establert siga 1, sent responsabilitat de cada interessat comprovar el nivell existent en el moment de la crema.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -