El grup Municipal del Partit Popular a Ontinyent ha valorat positivament el ple telemàtic celebrat ahir dimecres. La portaveu popular, Mercedes Pastor, va destacar en el mateix l’esperit de col·laboració que des del minut zero de la crisi han tingut tots els membres de la corporació, “alguna cosa que sens dubte és positiu i que tindrà com a resultat proposades consensuades entre tots, en benefici de la població”. En paraules de la portaveu popular d’Ontinyent, “el de la participació i consens ha sigut el tarannà que hem fixat des d’un primer moment, cal destacar-lo i posar-lo en valor perquè la nostra responsabilitat com a representants municipals ens obliga a això, pel bé de la ciutadania en un moment tan complicat des de punt de vista sanitari, social i econòmic”.

Mercedes Pastor, en nom del Grup Municipal del PP d’Ontinyent, va intervindre en el punt de l’ordre del dia sobre el pla de reactivació econòmica en el qual s’estableixen una sèrie de mesures per a pal·liar les conseqüències negatives del COVID.

El PP, amb el seu vot a favor, va recordar la importància de portar avant aquest tipus de mesures que l’Ajuntament complementarà, tal com va quedar ahir de manifest, estudiant l’aplicació de la proposta del PP, ja que als ajornaments dels rebuts de taxes i impostos els populars han aportat la necessitat de realitzar bonificacions en la mesura que siga possible, la qual cosa s’estudiarà per part dels serveis tècnics municipals i esperem puga aplicar-se més endavant.

La portaveu popular a Ontinyent va recordar que les bonificacions proposades són a la taxa de recollida de fem a comerços i locals tancats per Estat d’alarma; la Revisió taxa de tractament de residus a comerços i empreses afectats pel COVID; la Bonificació de l’impost de vehicles a tots els propietaris afectats per un ERTE per COVID i Bonificar el pagament del Gual.

Així mateix, els populars d’Ontinyent van valorar la proposta de Comprar i proporcionar màscares a tota la població. Com explica Mercedes Pastor “es tracta d’una demanda social i hem de donar resposta a aquesta”. Pastor va recordar també la necessitat de EPIS a funcionaris, personal sanitari, municipal i xicotets comerços.

A més, en el primer Ple telemàtic d’Ontinyent, els populars van insistir en la necessitat d’exigir a la Generalitat l’ingrés immediat dels pagaments a escoles infantils, col·legis concertats, associacions que reben subvencions i, per descomptat, els diners que la Generalitat València deu a l’Ajuntament des de fa mesos.

Per part del PP d’Ontinyent també insisteixen que es realitzen proves entre la població per a detectar els possibles contagis.