28/04/2024 - 9:30
Més

    Adjudicades les obres de la II fase del projecte “Camins Escolars Segurs”

    Altres notícies

    L’Ajuntamen d’Ontinyent ha procedit a adjudicar les obres de la II fase del projecte “Camins Escolars Segurs”, per fomentar que l’alumnat vaja a peu a l’escola. La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, recordava que és una iniciativa aprovada pel Consell de Medi Ambient a proposta del col·lectiu “Ontinyent en Bici”, i posada en marxa des de l’Ajuntament per tal de desenvolupar una xarxa d’itineraris segurs als centres educatius. Prèviament a esta posada en marxa, es va dur a terme un estudi previ per part de l’Ajuntament en col·laboració amb els centres escolars.

    La regidora explicava que és una proposta “que preten afavorir una mobilitat sostenible, saludable i segura dels xiquets i xiquetes en edat escolar, facilitant i promovent una xarxa d’itineraris segurs amb un disseny identificatiu propi per desplaçar-se de manera segura i autònoma des de casa a l’escola”. El pla de treball previst va incloure a la I fase la participació de 6 col·legis de primària: La Solana, Bonavista, La Milagrosa, Santa María, Lluís Vives i La Pureza de María, amb ajuda de la Generalitat Valenciana. Ara, la II Fase extendrà el pla als col·legis Martínez Valls, Vicente Gironés, Carmelo Ripoll, la Concepció i Sant Josep, a més del Conservatori Professional de Música.

    El projecte adaptarà el camí escolar per a cada centre amb propostes tècniques i actuacions enfocades a reduir la velocitat de circulació, millorar la visibilitat en els encreuaments, i donar continuitat i confort als itineraris de persones que es desplacen de manera sostenible, atenen les característiques urbanes de cada entorn ecolar o barri.

    Les obres d’esta segona fase tindran un cost aproximat de 76.000 euros, comptant-se amb una subvenció de 29.250 euros de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE). Amb esta actuació se subministrarà i instal·larà elements que inclouen 73 mòduls de tanca metàl.lica d’estructura reforçada; 105 metres de tanques amb posts de fusta; 83 pilones fixes; 36 banquets anclats; 16 cadiretes; 21 dispositius d’estacionament de bicicletes; o 10 d’estacionament de patinets; entre d’altres. Els espais segurs seran delimitats amb pintura horitzontal en diferents colors; i es plantaran més de 40 exemplars de diverses plantes com a elements de jardineria.

    Gandia posava de relleu el caracter participatiu d’aquest projecte, “al qual és fonamental la participació i coordinació de totes i tots, professorat, AMPES, alumnat, Ajuntament i veïnat, per tal de visibilitat i potenciar entre totes i tots els modes de transport no motoritzats involucrant als xiquets i xiquetes”.

    Aparellat a aquest objectiu general hi ha d’altres específics, com ara fomentar el coneixement de l’entorn ; identificar les problemàtiques de mobilitat en l’itinerari cap a l’escola; incentivar un treball educatiu sobre mobilitat i salut ; reflexionar sobre el canvi climàtic i la qualitat de l’aire en relació als hàbits de mobilitat; i treballar en equip per teixir xarxes entre els diferents actors involucrats: els equips educatius, alumnat, ampes, ajuntament i comerços locals.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Natàlia Enguix: “Els 3’2 milions d’euros de la Diputació ja confirmats per a Ontinyent són només el principi”

    La vicepresidenta 1ª de la corporació valenciana protagonitza la rimera jornada del nou cicle de “dissabtes a la seu” d’Ens Uneix, que reunia dissabte regidors, regidores i militants d’Ontinyent i diferents municipis de La Vall d’Albaida i el Comptat
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -